Advokat Zlatko Ibrišimović će se branit sa slobode

Sarajevski advokat Zlatko Ibrišimović branit će se sa slobode.

On je lišen slobode prije mjesec dana po nalogu Tužilaštva BiH i proveo je mjesec u pritvoru u Vojkovićima.

Radi se o bivšem advokatu Admira Arnautovića Šmrka, kojeg Tužilaštvo BiH sumnjiči za organizirani kriminal i pranje novca.

Međutim, Tužilaštvo BiH sada traži mjere zabrane.

U odnosu na osumnjičenog Ibrišimović Zlatka, Tužilaštvo BiH je uputilo Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane – rečeno je za Avaz iz Tužilaštva BiH.

Ibrišimović je lišen slobode u sklopu istrage o Sky aplikaciji, koju je i sam posjedovao. Pritvor mu zvanično istječe 26. novembra.

Prema informacijama Avaza, Tužilaštvo vjeruje da se mjerama zabrane može postići nemetano vođenje procesa. Za razliku od ostalih, Ibrišimović nije želio pristati na saradnju s Tužilaštvom. Ostaje pri svojim navodima da je nekretnine kupovao legalno,

Podsjećamo, na zahtjev Ibrišimovićeve advokatice Lejle Čović, 26. oktobra javnost je bila isključena s ročišta, čime su mediji ostali uskraćeni za tačne navode o tome za šta ga Tužilaštvo sumnjiči.

Kada je u pitanju slobode lišeni pripadnik MUP KS, Amer Selak, Tužilaštvo BiH traži još dva dva mjeseca pritvora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79