Advokat Zlatko Ibrišimović pušten da se brani sa slobode

Advokat Zlatko Ibrišimović pušten da se brani sa slobode


Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim je Zlatku Ibrišimoviću, advokatu iz Sarajeva, ukinut pritvor, te je pušten da se brani sa slobode. 

Kako je saopćeno iz Suda, rješenje je doneseno na prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a Ibrišimoviću su, umjesto pritvora, određene mjere zabrane.

Te mjere zabrane podrazumijevaju zabranu napuštanja boravišta, obavezno povremeno javljanje državnom organu, zabranu putovanja i zabranu sastajanja s određenim osobama.

– Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba ili do nove odluke Suda. Kontrola opravdanosti trajanja mjera će se vršiti svaka dva mjeseca – naveli su iz Suda.

Zlatko Ibrišimović osumnjičen je za počinjenje krivičnog djela organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranje novca.

Ibrišimović je branilac Admira Arnautovića Šmrka, koji je nedavno uhapšen i pritvoren na osnovu informacija prikupljenih iz Sky aplikacije, a sumnjiči se za organizirani kriminal u vezi sa trgovinom drogom i pranjem novca.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija