Advokatica Fikreta Hodžića: Osuđen za djelo koje mu nije stavljeno optužbom na teret

Advokatice Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića izjavile su da se slažu sa izjavama braniteljice prvooptuženog Fadila Novalića, Vasvije Vidović, nakon izricanje prvostepene presude osumnjičenima u aferi “Respiratori”.

Odlukom Suda Bosne i Hercegovine federalni premijer Fadil Novalić osuđen je na četiri godine zatvora, vlasnik Srebrene Maline Fikret Hodžić na pet godina, a bivši direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak na šest godina.

Ministrica finansija Federacije Bosne i Hercegovine Jelka Milićević je oslobođena optužbi.

“Slažem se sa opaskama i zaključcima Vasvije Vidović. Imamo isto mišljenje. Čuli smo obrazloženje presude. S tim se ne slažemo, jer uopće ne proizilazi iz provedenih dokaza. Čak je puno dokaza koji govore suprotno.

Sve druge komentare i argumente ćemo izijeti u pismenom dijelu žalbe”, kaže advokatica Marsela Bajramović, koja je branila Solaka.

Fikret Hodžić ide na 5 godina iza rešetaka: Oduzima mu se 700.000 KM i 200.000 KM

Hodžićeva advokatica Mirna Avdibegović je u uvodu napomenula da je već ranije govorila kako će se “ovaj slučaj izučavati na pravim fakultetima”.

“Razočaran jesam, međutim, zahvaljujem na hrabrosti predsjedavaćujem Sudskog vijeća (Branko Perić, op. . a.) da iznese svoje mišljenje. Fikret Hodžić je osuđen za djelo koje mu nije stavljeno optužbom na teret.

Osuđen je da je potrošio 100.000 KM na način njemu poznat, a upravo ti novci se nalaze deponovani u Sudu BiH. Svo obrazloženje je protivno činjenicama, čak i činjeničnom opisu.

Više ćemo dati u obrazloženju žalbe. Zaista razočaravajuća poruka. Razočaravajuće je što se u nekom dijelu pokazalo istinitim pisanje medija”, rekla je Avdibegović prenosi Raport.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79