Afera snimak: Begić zbog ucjena zatražio saslušanje Gorice Dodik i funkcionera SNSD

Javnost je nedavno ostala zgrožena nakon što je vidjelo dana ugledao privatni video Ivana Begića odbornika PDP u Skupštini Banja Luke.

Begić je podnio je krivičnu prijavu protiv urednika informativnog programa Alternativne televizije Banjaluka, Nenada Trbića, direktora te televizije, Srđana Kevca, i Milana Šekare, urednika portala atvbl.com.

Kako se navodi, prijava je podnesena zbog krivičnih djela “Povreda ravnopravnosti građana”, “Izlaganje opasnosti”, “Neovlašteno korištenje ličnih podataka” i “Javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje”, a u vezi sa krivičnim djelom “Ucjena”.Begićevi advokati su zatražili su od ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske da budu dostavljena imena policajaca koji su vršili službene radnje kao i spisak preduzetih službenih aktivnosti, a po prijavljivanju ucjene od strane Ivana Begića.

Begić je još u septembru ove godine prijavio ucjene i prijetnje koje je dobijao, ali Okružno javno tužilaštvo Banja Luka za Gerila info je potvrdilo da oni ne vode nikakvu istragu po službenoj dužnosti zbog objavljivanja privatnog video snimka, a da će to učiniti tek ukoliko oštećeni prijavi da je oštećen.

Nezvanično, znaju se imena lica koja su slala poruke Begiću zahtjevajući prvo 500.000 a zatim i 1,5 miliona evra u zamjenu za neobjavljivanje eksplicitnog privatnog video sadržaja koji kompromituje Begića. Ista lica vode i neke od novootvorenih internet sajtova na kojima se objavljuju prorežimski tekstovi isaopštenja, piše portal Gerila info.

U nastavku pogledajte SMS prepisku Begića sa ucjenjivačima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79