Agencija za bankarstvo FBiH kupila namještaj za više od 700.000 maraka

Foto: Capital

Agencija za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine kupila je namještaj za više od 700.000 maraka za potrebe svoje zgrade u Sarajevu.

Kako se navodi u odluci, javna nabavka provedena je putem otvorenog postupka sa međunarodnom objavom, a kao kriterij za dodjelu ugovora odabrana je ekonomski najpovoljnija ponuda, javlja Faktor.

Nabavljen je kancelarijski tapacirani i pločasti namještaj sa ugradnjom i unutrašnje uređenje poslovnog objekta u Sarajevu. Ukupna vrijednost ugovora je 629.064,00 KM bez uračunatog poreza na dodanu vrijednost (PDV), što sa uračunatim PDV-om iznosi 736.004,88 KM.

U postupku javne nabavke pristigle su dvije ponude, od kojih je posao dobila firma FEF Export-Import d.o.o. kao najpovoljnija ponuda. Ponuda ove firme ocijenjena sa maksimalnim brojem bodova. S druge strane, ponuda ponuđača INTER-СОМ d.o.o. Zenica je neprihvatljiva.

Kako su za Faktor kazali iz Agencije za bankarstvo, predmetna nabavka se provodi radi prilagođavanja poslovnog objekta u Sarajevu novonastalim zahtjevima uslijed potreba za proširenjem kapaciteta poslovnog i skladišnog prostora, “te potrebama za prilagođavanjem i rekonstrukcijom kako bi se određeni dijelovi poslovnog objekta uredili na način da odgovaraju stvarnim potrebama Agencije za bankarstvo Federacije BiH”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79