Ajdin iz Bihaća će narednih 30 dana provesti iza rešetaka: Sin policijskih službenika optužen za terorizam

Ajdin iz Bihaća će narednih 30 dana provesti iza rešetaka: Sin policijskih službenika optužen za terorizam


U objavi na društvenim mrežama zaprijetio da će ponoviti scenario koji se dogodio u Beogradu, te ubiti učenike i radnike u Mješovitoj srednjoj školi koju je ranije pohađao

Općinski sud u Bihaću uvažio je zahtjev Tužilaštva USK i odredio jednomjesečni pritvor mladiću iz Bihaća koji je u objavi na društvenim mrežama zaprijetio da će ponoviti scenario koji se dogodio u Beogradu, te ubiti učenike i radnike u Mješovitoj srednjoj školi koju je ranije pohađao.

“Mi smo tražili određivanje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i sud je prihvatio zahtjev Tužilaštva USK. U ovome slučaju govorimo o ugrožavanju opšte sigurnosti i prijetnjama po živote ljudi”, kazao je kantonalni tužilac, Ivan Macura.

Ko je mladić koji je prijetio masakrsom u Bihaću: Mama mu je inspektorica a otac policajac

Nezavisne navode da se radi o Ajdinu Zuliću(18), koji je neposredno poslije masakra koji se dogodio u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu na društvenoj mreži Instagram objavio post u kojem je najavio kako će počiniti ubistvo učenika u nastavnika u pomenutoj bihaćkoj školi.

Objava se velikom brzinom proširila društvenim mrežama i izazvala uznemirenje javnosti, pa je odmah reagovalo i rukovodstvo škole te slučaj prijavilo policiji koja je Zulića potom privela.

Nešto kasnije, na mladićevom Instagram profilu pojavila se objava u kojoj se izvinio i naveo kako nije mislio ozbiljno.

FUP priveo sina od inspektorice i graničnog policajca iz BiH: Ajdin osumnjičen za terorizam

Međutim Ajdina poznaju svi po njegovim “ispadima”. Prošle godine javno je objavljivao klipove kako će silovati djevojčice iz Krajine.

Portal Crna-Hronika i tada je pisala o ovom slučaju. Ajdinovi roditelji su državni službenici, majka mu je inspektorica a otac granični policajac BiH.

Glumio opasnog momka po Instagramu. Prijetio da će silovati, pobiti učenike i uposlenike u Ekonomskoj školi. Mislio da će da mama i tata zaštititi

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija