Akcija FUP-a u Hadžićima: Uhapšene tri osobe, pronađena im droga

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su uhapsili tri osobe na području Hadžića kod kojih je pronađena određena količina droge.

“Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo s ciljem sprečavanja neovlaštenog prometa opojnim drogama poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Kantona Sarajevo, općina Hadžići, a u vezi s dokumentovanjem krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine”, saopćeno je iz FUP-a.

Iz FUP-a je pojašnjeno kako su izvršili pretres dviju osoba iz Sarajeva i jedne osobe iz Fojnice.

“U sklopu navedenih aktivnosti izvršeno je legitimisanje i pretres tri osobe A.A. (1988) iz Sarajeva, A.D. (1994) iz Sarajeva i I.H. (1992) iz Fojnice, zbog postojanja osnova sumnje da bi predmetne osobe kod sebe mogle posjedovati predmete koji potiču iz krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresanja pronađena su i privremeno oduzete određene količine NN materije, koje svojim izgledom asociraju na opojne droge Amfetamin i Cannabis”, saopćeno je.

Predmetne osobe su kriminalistički obrađene, te će o njihovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79