Akcija “Overdose 2”: U Sarajevu lišeni slobode Dženan i Kenan Bukva, Azra Suljagić i Nino Sejdić

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući po naredbama Suda Bosne i Hercegovine, jutros su izvršili pretrese na više lokacija na području Kantona Sarajevo. U saradnji s pripadnicima MUP-a Republike Srpske, pretresi se vrše i na području Rudog.

Operativno-taktička akcija „Overdose II“ provodi se pod nadzorom tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, s ciljem dokumentovanja krivičnih djela Organizovani kriminal u vezi s Neovlaštenim prometom opojnim drogama.

Akcija „Overdose II“ rezultat je operativnog rada policijskih službenika koji su vršili analizu podataka dobijenih dešifriranjem komunikacija putem Sky aplikacije među osumnjičenim osobama, te je nastavak operativno-taktičke akcije provedene u aprilu ove godine, saopćeno je iz MUP-a KS.

U akciji “Overdose I” slobode je lišeno osam osoba, šest muškaraca i dvije žene: A.K. (1989), D.K. (1992), A.Z. (1993), A.S. (1983), A.K. (1994), A.J. (1989), Z.M. (1983) i E.B. (1976). Njima je oduzeta određena količina novca, oružja, droga, ali i nekoliko automobila i motora.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

U dosadašnjem toku aktivnosti u akciji kodnog naziva “Overdose II”, prilikom pretresa su pronađene određene količine: NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, gotovog novca u EUR i BAM valuti, oružja i municije, te mašine za rudarenje kriptovaluta. Također, privremeno su oduzeta i tri putnička motorna vozila.

U službenim prostorijama je u toku kriminalistička obrada nad više osoba.

Kako piše Avaz, u akciji “Overdose II”, slobode su lišeni Dženan Bukva, rođen 1990. godine, Kenan Bukva rođen 1994. godine, Azra Suljagić rođena 1992. godine, Nino Sejdić rođen 1995. godine, svi iz Sarajeva. Među osumnjičenima je i Vladan Radić iz Rudog.

Radi se o grupi Dine Karić, koji je zajedno lišen slobode u akciji “Overdose 1” sa bratom Amerom Karićem. Oni se brane sa slobode.

30 dana pritvora braći Karić, Zorniću i Selimoviću koji su privedeni u akciji “Overdose”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79