Akcija Piramida: Uhapšeno 14 osoba, oduzeto 60.000KM, droga i oružja

Foto: Granična policija BiH

Granična policija Bosne i Hercegovine provela je aktivnosti u sklopu operativne akcije pod nazivom “Piramida” s ciljem suzbijanja organiziranog krijumčarenja migranata.

Pretresi su izvršeni na više lokacija u Sarajevskom, Unsko-sanskom i Zeničko-dobojskom kantonu, na ukupno 16 lokacija u Bihaću, Cazinu, Brezi, Visokom, Sarajevu, Kaknju i Velikoj Kladuši, izvijestila je Granična policija BiH.

Uhapšeno je 14 osoba tijekom pretresa, a privremeno je oduzeto oko 30 tisuća eura i 3.200 maraka, kao i oko 28 grama praškaste materije slične amfetaminu i određena količina opojne droge speed. Osim toga, zaplijenjen je i pištolj, određena količina streljiva te drugi predmeti i dokumentacija povezani s kaznenim djelima. Granična policija je naglasila da se rad na predmetu nastavlja.

Aktivnosti su provedene u suradnji s Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Hrvatske i EUROPOL-om, pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Podršku u realizaciji pružili su policijski službenici MUP-a Unsko-sanskog kantona, dok su tijekom istrage kontinuiranu podršku Graničnoj policiji pružali i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH te Služba za poslove sa strancima.

Granična policija BiH nastavlja poduzimati mjere za sprječavanje krijumčarenja ljudi, posebno protiv organiziranih kriminalnih grupa.

Tokom prošle godine i prvih tri mjeseca ove godine, podneseno je 83 službena izvještaja protiv 177 osoba zbog sumnje da su počinile 110 krivičnih djela krijumčarenja ljudi, zaključeno je u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79