Akcija SIPA-e kodnog naziva “Taxa”: Dvije osobe lišene slobode

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su na području Bijeljine i Graničnog prijelaza Rača izveli akciju “Taxa”, u kojoj su lišene slobode dvije osobe, saopćeno je iz SIPA.

Obrazloženo je da se sumnja da su počinjeni zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i falsifikovanje isprave, propisana Krivičnim zakonikom Republike Srpske, kao i da su pretresene četiri lokacije.

“Nad uhapšenima je u prostorijama SIPA izvršena kriminalistička obrada i ispitivanje, nakon čega su u zakonskom roku predati u dalju nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini”, naveli su iz SIPA-e.

Tokom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti poslovna dokumentacija, kao i forenzičke kopije sadržaja tri računara u digitalnom obliku, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

“Ove aktivnosti sprovedene su po nalogu Osnovnog suda u Bijeljini i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a u saradnji sa pripadnicia Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske”, naveli su iz SIPA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79