Aktiviran sistem „Pronađi me“: Nestala dvogodišnja djevojčica iz Bora

Aktiviran sistem „Pronađi me“: Nestala dvogodišnja djevojčica iz Bora


Danka, dvogodišnja djevojčica, nestala je danas na Banjskom polju u Boru. Prema riječima njene majke, Danka je nestala u trenutku dok je majka bila zauzeta davanjem vode drugom djetetu.

“Majka je ispričala da je okrenula glavu kako bi dala vodu drugom djetetu, i kada se ponovo okrenula, Danka više nije bila tu”, izjavio je izvor za Telegraf.rs.

Danka je u trenutku nestanka nosila ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, s kosom vezanom u rep. Nakon što je majka primijetila njen nestanak, mnogi sugrađani, kao i policajci i vatrogasci, pridružili su se potrazi. Građani su se takođe sami organizovali i pridružili potrazi za nestalom djevojčicom.

“Potraga traje već nekoliko sati, a trenutno je uključeno oko 300 ljudi u potrazi za Dankom”, dodao je izvor.

Iako su svjedoci tvrdili da su vidjeli malenu Danku kako ulazi u šumu, do sada nema pouzdanih informacija o njenom trenutnom položaju. Roditelji su apelirali na sve koji imaju bilo kakvu informaciju o djevojčici da se odmah jave policiji ili nazovu majčin broj telefona.

“Podsjećamo sve da ukoliko primijete bilo kakve sumnjive ili korisne informacije o djevojčici, odmah reaguju i obavijeste nadležne službe”, naglasio je izvor.

Teren od 6 do 7 kilometara već je pretražen nekoliko puta, ali djevojčica još uvijek nije pronađena. Vremenski uslovi, uključujući trenutnu kišu, dodatno otežavaju potragu. Organizovano je korištenje dronova i pasa tragača u potrazi za Dankom.

Dok noć pada, strah roditelja sve više raste, ali zajednica i dalje pokazuje snažno jedinstvo i odlučnost u nadi da će Danka biti pronađena što je prije moguće.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija