Aleksandar Vučić u Skupštini Srbije pričao o snajperu iznad Sarajeva

Posebna sjednica Skupštine Srbije posvećena Kosovu na kojoj je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao na pitanja poslanika okončana je poslije 11 sati trajanja.

Predsjednik parlamenta Vladimir Orlić najavio je nastavak sutra u 11 sati, prenosi Danas.

Aleksandar Vučić: Nevjerovatne scene

Ovu sjednicu obilježile su nevjerovatne scene. U jednom trenutku, poslanici opozicije su krenuli ka Vučiću.

Na to je Orlić reagovao pitanjem “da li su Dveri, DSS, Zavetnici i Narodna stranka krenuli da linčuju predsjednika Srbije”.

Na kraju zasjedanja, Vučić je naveo kako misli da oni koji su ka njemu krenuli “o njemu ne misle ništa loše i ne mrze ga“. Međutim, rekao je da su nanijeli štetu Srbiji.

Dodao je da sutra u Prištini kreću studentski protesti protiv formiranja Zajednice srpskih opština te da je tamo po ovom pitanju opšta histerija.

Predsjednik poslaničke grupe “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” Milenko Jovanov naveo je da se danas od opozicije nije čula ozbiljna i razrađena alternativa ni kada je u pitanju Kosovo, ni kada su u pitanju posljedice odluke da li da se razgovora ili da se ne razgovora.

Vučiću je rekao da mora da razgovora iako zna kakav “unutrašnji osjećaj mu stvara samo pomisao na taj razgovor”.

Naveo da će premijer Kosova Albin Kurti povesti demonstracije i izvesti studente na ulicu. Time bi, kaže Vučić, Kurti pritisnuo Srbiju da odustane od formiranja ZSO.

U tom kontekstu rekao je da “ne razumije divljaštvo” opozicije u Skupštini. Prisjetio da se kao mladi opozicionar pitao zašto Slobodan Milošević pregovara sa tadašnjim kosovskim liderom Ibrahimom Rugovom. Kaže kako je tada “bio neznalica i da nije razumio prilike”.

Vjeruju “ludacima”

Rekao je da opozicija ide kod “sumanutih ludaka koji vode podkaste”.

Onda ljudi vjeruju tim “ludacima” i da opozicija ide “kod tih ludaka”. Kažu Vučić da opozicionari “onda dođu u Skupštinu i na taj način isto govore, misleći da nema ko da im odgovori”.

Vučić nije izdržao da se ne osvrne na još dvije, kako kaže, laži. Prva je, kaže, da je nosio snajper iznad Sarajeva u ratnim danima. Druga je laž, tvrdi Vučić, da je njegov otac Fahri Musliu.

Naime, već godinama na internetu kruže glasine da je biološki otac predsjednika Srbije albanski novinar Fahri Musliu. No, Vučić je i danas osjetio potrebu da to demantira.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79