Aleksandru Macanu produžen pritvor za naredna dva mjeseca

Kantonalni sud Sarajevo donio je rješenje o produženje pritvora za još dva mjeseca Aleksandru Macanu, osumnjičenom za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, potvrđeno je za portal “Avaza” iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog suda.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je produženje pritvora zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke ili saučesnike, odnosno prikrivati dokaze, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i zbog bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnost

Policajci su brutalno likvidirani u oktobru 2018. godine na Alipašinom Polju. Macan se predao Tužilaštvu KS 24. decembra prošle godine, nakon Interpolove potjernice koja je za njim bila raspisana.

Po dolasku u Sarajevo njegov advokat Duško Tomić kazao je da Macan nije ubica, nego da je učestvovao u krađi vozila.

Macan je u iskazu rekao da je Savo Marinković, koji se nalazi u zatvoru u Minhenu, pucao u policajce, što je on, putem advokata, negirao, uz najavu predaje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79