Aličković za CH: Obišli smo brata ubijene Nermine, pomoći ćemo na svaki način!

Tragedija u porodici Ravlić potresla je stanovnike glavnom grada Bosne i Hercegovine. Zbog ubistva 38-godišnje supruge Nermine, uhapšen je Goran Ravlić, njen suprug, i svekrva Ledžiba Ravlić – piše Crna-Hronika.

Femicid se desio na 7. spratu sarajevskog nebodera u ulici Kolodvorska broj 13. Nesretna Nermina danima je ležala u beživotnom stanju dok su joj suprug i svekrva pokušavali shvatiti kako da se riješe tijela voljene Nermine.

Nermina Krajina – Ravlić bila je aktivista pokreta “AntiDayton”. Voljela je svoj grad, državu i patriotski je podržavala.

Alićković za CH: Obišli smo brata ubijene Nermine, pomoći ćemo na svaki način!

Danas smo prije svega kao ljudi, kqo insani, kao prijatelji a onda i kolege ubijene Nermine Krajina, obišli njenog najbližeg srodnika Nermina Krajinu.

Nermin je evidentno skrhan i još uvijek u šoku kao i sav komšiluk koji živi u blizini i koji je poznavao Nerminu i njene rahmetli roditelje.

Došli smo da obiđemo brata i pružimo mu podršku i pomoć u bilo kojem obliku da je potrebna. Najbolje od svega je to što je komšiluk Nermina jako pouzdan i povezan pa su mu oni 24 sata na usluzi ali i bliži dio familije.

AntiDayton pokret će snositi troškove preuzimanja i prevoza tijela, dženaze, gasulhane i svega što bide potrebno za ubijenu Nerminu kako bi bratu Nerminu olakšali i ostatku familije. U ovakvim situacijama svaki trošak je veliki.

Ono što mogu da zaključim je da je ovo izizetno brutalno i svirepo ubistvo. Goran, muž ubijene Nermine je u Utorak naveče oko 22:00 sata došao “onako” da obiđe Nermininog brata i s njim popije kafu, što je bilo čudno jer to inače nije nikada radio kako su se njih dvoje vjenčali. Očigledno je da je to bio pokušaj stvaranja alibija jer je s njim na toj kafi bio prisutan i osumnjičeni rođak Latif Jašarević koji je takođe priveden pod sumnjom za pomaganje i prikrivanje krivičnog djela ubistva.  Po tome je vrlo moguće da je Nermina čak ubijena u Ponedjeljak ili nekada u toku dana Utorka kada je Goran došao kod Nermina na kafu. Te detalje ćemo svi znati nakon što bude završena obdukcija i istraga od strane nadležnih organa te detalji budu pušteni u javnost.

Takođe ono što je najškakljivija stvar trenutno koju želim da naglasim je da postoji mogućnost da bi majka mogla uzeti djelonubistva na sebe te da prvoosumnjiženi za ovaj zločin Goran, njen sin bude oslobođen te optužbe a osuđen možda ssmo za djelo prikrivanja i slično što bi bilo nečuveno i prljavo. Nadam se i želim da vjerujem istražnim organima da će svoj posao uraditi kako treba, želim da vjerujem u te ljude koki nisu uzalud valjda grijali stolice učeći svoje škole da bi im se tako nešto moglo provući.
Veliki broj građana jr vrć upućen u detalje kojo su postali javni ali molim i sve one koji apsolutno nikakva saznanja nemaju da ništa ne pišu jer samo otežavaju cijelu situaciju njenom bratu i ostalim članovima familije.

Nemojte pisati neprovjerene informacije i pustite se nagađanja, to možemo svi.

Dženaza ubijene Nermine bi mogla biti Utorak ili Srijedu ali ćemo naknadno objaviti sve detalje kada budu dostupni. U svakom slučaju pozivamo građane da dođu na ovu tužnu dženazu. Pozivamo građane da isprate još jednu mladu djevojku koja je bila žrtva terora i nasilja i svirepog ubistva na kraju. Nakon samo par mjeseci braka je ubijena. Iako je Gorana koji se sumnjiči za njeno ubistvo poznavala jako dugo čak i od malena, tek su prije nekoliko mjeseci stupili u ozbiljan kontakt i vjenčali se. A onda šok za sve građane Sarajeva.

– Ovim putem pozivamo sve mlade osobe, sve žene i djevojke, svu djecu pa čak i muškarce koji proživljavaju teror u svojim domovima od svojih bračnih drugova ili partnera, da NE ŠUTE! Imate organe kojima se možete obratiti i tražiti zaštitu, tražiti zabranu prilaza i slično. Imate najbliže članove familije, prijatelje, nekoga imate i nemojte šutjeti na takve stvari jer ako niko ne zna šta prolazite niko vam ne može ni pomoći. Ne možete i ne smijete šutjeti na takve stvari! Nekome se morate otvoriti!

– Takođe, direktno sugerišemo službama sigurnosti koke se bave primanjem takvih prijava i slično da počnu djelovati konkretnije od samog uzimanja izjava. Nakon prve prijave za nasilje, nije dovoljno samo uzeti izjavu od ugrožene osobe, već posjetiti momentalno osobu koja maltretira žrtvu. Mora se dati do znanja službeno i zakonom, autoritativno i radikalno da iza osoba koje prolaze teror ipak neko stoji a to je prvo država i njen sigurnosni aparat. Pustite se više šuplje priče “ma hajde nije ništa posvađali se” pa upravo iz takvog stanja dolazi do ubistva. Niko bez svađe i iz čista mira neće napraviti ovako gnusno djelo i slično tome. Morate postati konkretniji i radikalniji. SVAKA PRIJAVA MORA BITI ALARM te mora biti tretirana kao moguća opasnost koja može prerasti u puno veće djelo i postati na kraju tragedija.

Molimo Allaha da Nermini podari lijepi džennet.

Hvala ti za tvoje članstvo i tvoj aktivizam u AntiDayton pokretu u kojem si u više navrata pokazala koliko si emotivna i susretljiva osoba. Pokazala si da su ugroženi i žrtve za tebe i tvoja Domovina na prvom mjestu. Na kraju ti si postala žrtva terora i psihopata koje očito nisu za ovaj svijet.

Tražimo najstrožije i najvisočije zatvorske kazne za osumnjičene na nivou države. Najmanje 40 gofina zatvora za počinioce ovog brutalnog ubistva koje je rezultiralo tim da se Nerminino tijelo skrivalo danima u stanu.

U ime pokreta AntiDayton, s tugom u srcima i nevjericom,

Nihad Aličković

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79