Aličović odgovorio Dodiku: “Nije do nas, nego je do vas!”

Nakon brojnih medojskih istupa predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u kojima je izjavio da se sprema na separaciju kao da je spreman dati 2 milijarde i Potočare da se sa BiH mirno raziđu, oglasio se predsjednik AntiDayton pokreta u BiH, Nihad Aličković za Crnu-Hroniku.

Milorade, dat ćemo mi vama kojima se ne živi u BiH i koji je ne volite 5 milijardi KM da se preselite u Srbiju koju nazivate majkom i ispratit ćemo vas s muzikom i cvijećem.

Bošnjaci nisu za rat i ne žele rat ali vam se kunem da se istinske patriote uopšte ali ni najmanje ne sekiraju ako ga bude

Ponavljam, do nas NIJE, već do NJIH.

Ne postoji mirni razlaz!!! Nije mirnog razlaza bilo ni kad se RBiH odvajala od vještačke Jugoslavije pa neće se ni sad niko odvojiti ni mirno ni nemirno.

Poručujem Srbima u tzv. rs-u. Mi prvi nećemo ništa, ali nećemo dozvoliti ni da nam otimate komad države koji je natopljen krvlju i satkan kostima našeg naroda a uzrok tome su prethodnici Dodika.

Ako ovu zemlju ne volite i ne smatrate svojom, zašto onds uporno želite da uzmete njen dio? Da to nije malo kontradiktorno.

Narod koji je preživio genocid nije mu do rata ali do odbrane Domovine jeste i uvijek će mu biti.

Nismo naivni, ne želimo nikome loše, čak šta više, želimo fukcionalnu državu za sve one kojima se u njoj živi. Kome se u njoj ne živi, bujrum isplatit ćemo ga, isplatit ćemo mu imanje i neka s tim novcem ide gdje god želi slobodno.

Suprostavite se Dodiku bolje vam je, jer ako iko ukine tzv. republiku srpsku to će upravo biti Milorad Dodik. Taj cirkusant vodi tzv. rs u nestanak i vas u težak problem. Vodi vas u maksimalnu neizvjesnost i ko zna do čega još. On lično vas vodi u nešto… a ni vi ne znate u šta. Ne zavaravajte se…
Ponuda Milorada Dodika od 2 milijarde KM da se tzv. rs otcijepi od BiH je bolesna i zločinačka.
Najmanja bošnjačka kost ukopana pod ovom zemljom nema cijenu a kamoli sve ptonađene ili ne pronađene kosti za 2 milijarde.
Miloradovoj bolesnoj fantaziji nema kraja. Ako misli da ćemo prodati kosti i zemlju natopljenu našom krvi za 2 milijarde onda je precijenio naš narod.

Pokušaj osamostaljenja, referendum za nezavisnost je PROGLAŠENJE RATA to neka vam bude jasno. U tom slučaju nećemo čekati ni pregovore ni razgovore ni uslove ni uvjete ni strane sile niti bilo šta i bilo koga. Tog momenta u nama se budi obaveza i dužnost za odbranom onoga što pripada BiH i tu nas više niko neće moći zaustaviti.

Nas ne zanima ni pljačkanje ni otimanje ni zločini ni silovanje ni ubijanje niti išta od onoga što je rađeno i urađeno nama, Bošnjacima, patriotama, ali Boga mi nas naša zemlja zanima itekako i do Sudnjeg dana.

Ponavljam, nije do NAS, do VAS je!

Ja ovaj maksimalni SABUR koji čuči u nama ne bih ljuljao i dirao.

Sjedite gdje jeste, ako nećete ne morate, znate gdje su vrata. Kome je stalo do Srbije, zna gdje je granica Srbije, samo neka pri izlazu ostavi pasoš Bosne i Hercegovine i sretno!

Nihad Aličković
AntiDayton pokret

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79