Almir Hadžiefendić iz Gračanice: “Mi nismo ni politički podobni da dobijemo posao u BiH, trebamo dati par hiljada za posao”

Brojni građani koji žele raditi u inostranstvu su trenutno u problemima. Iz ove države nemoguće je i otići kada i kako vi to želite. Almir Hadžiefendić iz Gračanice dobio je posao medicinskog radnika u Njemačkoj, ali još uvijek poslodavac čeka na njegov dolazak.

“To što se oni, parafraziram, igraju političkih igrica, mene ne interesuje, ja nisam politički aktivan. Moji roditelji su obični radnici, brat i ja se trudimo, školovali smo se, ništa nam ova država nije dala. Mi nismo ni politički podobni da dobijemo posao u BiH, predavali smo, bili smo odlični u školi, ali trebamo dati par hiljada za posao.

Mi nemamo to niti želimo. Tako funkcioniše ovaj sistem i vi ste naravno upoznati. Svi oni će dobiti svoju plato i naravno da trebaju da dobiju, ali trebam i ja dobiti svoj potpis koji će mi omogućiti da idem za boljim životom”, rekao je za N1 medicinski radnik Almir Hadžiefendić.

Brojni građani u problemima: Iz BiH nemoguće otići kada i kako želite

Promjenu datuma početka ugovora Almir je već jednom tražio od klinike u Bonu. Strahuje da mu drugi put neće izaći u susret. Direktor u ostavci ne želi obnašati dvije funkcije i ne smatra se odgovornim za nastalu situaciju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79