Američka ambasada: Mi ćemo i dalje biti uz ljude u BiH

Nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik objavio da će vladajuća koalicija odlučiti o prekidu kontakta sa ambasadama SAD-a i Velike Britanije u BiH, reagirali su iz Američke ambasade.

Naime, Dodik je danas kazao kako se već formira tim koji će sačiniti sveobuhvatnu informaciju o “antidejtonskom djelovanju američkih i britanskih diplomata i ambasada, kao i njihovom miješanju u unutrašnje stvari BiH”.

Na takve navode reagirali su iz Američke ambasade.

Današnje saopštenje Kabineta predsjednika RS bilo je nekonstruktivno i činjenično netačno. SAD će i dalje biti uz sve ljude u BiH dok rade na jačanju ove zemlje i osiguravanju mjesta koje im pripada u euroatlantskoj zajednici naroda”, poručili su.

Podsjetimo da je Dodik posebno oštro govori o američkom ambasadoru u BiH Michaelu Murphyju za koga je danas rekao i da “otvoreno podržava pozivanje na oružje muslimana u BiH.

Na izjave predsjednika RS-a reagirali su i iz ambasade Velike Britanije poručivši da je izjava Dodika zbunjujuća i da ne doprinosi bilo čemu.

U potpunosti su odbacili optužbe “koje djeluju kao bizaran pokušaj odvraćanja pažnje sa stvarnih problema”.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79