Amir Kurić o izjavama majke pretučene djevojčice: Laže za cigarete i alkohol, djevojčice nisu otišle u školu jer im prijete

Reakcije ne jenjavaju na slučaj vršnjačkog nasilja koji je potresao Jajce.

Majka pretučene djevojčice, Mirela Omerović, u ispovijesti za portal “Avaza” otkrila je kroz kakvu je agoniju prolazila njena kćerka. Kazala je da je djevojčica danima kući dolazila uplakana i da je djeca koja su prisustvovala tuči konstantno provocirala. Spomenula je da ta djeca piju alkohol i nude njenoj kćerki cigarete, te joj u sok sipaju alkohol.

Mirela Omerović, majka pretučene djevojčice: Otac učenice, koja je napala moje dijete, mi je psovao majku i udario me!

Tim povodom su se oglasili roditelji djevojčica koje su prisustvovale tučnjavi.

Otac jedne od njih, Amir Kurić, u razgovoru za portal “Avaza” reagira na riječi Mirele Omerović i govori da one nikad nisu ništa pile sa njenom kćerkom, a posebno ne alkohol.

Iza njegovih riječi, govori nam, stoji i majka druge djevojčice, Advija Mandžo.

– Majka je rekla da one njoj daju cigarete, alkohol u piće i svašta nešto. To je čista laž. Nikad one nisu bile zajedno. Mi smo dali izjavu i snimali poruke, to su grozote. Ja sam se kao roditelj zaprepastio. Nije mi jasno šta je Mirela htjela s ovim, mi smo komšije gore. Blizu smo. Nije mi jasno šta je htjela s ovim, da te dvije curice spomene, to su nebuloze, čista laž. To su laži čiste – rekao nam je Amir.

  • Jedan od komentara majke pretučene djevojčice koji nam je poslao Amir Kurić

    Jedan od komentara majke pretučene djevojčice koji nam je poslao Amir Kurić

    Foto: Screenshot


Djevojčice danas nisu otišle u školu, govori nam. Prolaze kroz psihičku torturu i verbalno nasilje putem društvenih mreža.

– One su maloljetne, bile su zajedno. Ugrožen im je život, dobile su od jučer Bog zna koliko prijetećih poruka, da će ih ubiti, linčovati… Čak nisu ni u školu otišle. Ja sam otišao u policiju da se posavjetujem i zaštitim tu svoju djecu. One su samo prisustvovale tuči, nisu učestvovale. Prijete im putem društvenih mreža, pojedine osobe iz Jajca, njene školske prijateljice, ružno joj govore, čak neki pišu da će doći iz Bihaća – rekao je.

Dodaje da je zgrožen slučajem zlostavljanja i da nije znao šta se dešava dok nije objavljeno.

–  Moja curica koja je prisustvovala, nije pogledala taj snimak. Ne smije ga pogledati i ona se prestrašila – zaključio je u razgovoru za portal “Avaza” Amir Kurić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79