Amir Pašić Faćo za CH: “Branio sam mu oca a on tako da mi vraća”

U pucnjavi koja se dogodila sinoć u sarajevskom naselju Dolac Malta, Paromlinska ulica, meta je bio Amir Pašić Faćo iz Sarajeva.

– Dana 01.01.2024. godine u 21:20 sati od lica P. A., iz Sarajeva, obaviještena je PU Novo Sarajevo, da je lice D.B., iz Sarajeva, sa još dva nepoznata lica u ulici Paromlinska, upotrijebio vatreno oružje pištolj, tom prilikom u njegovom pravcu ispalio od tri do pet metaka.

Na lice mjesta upućeni policijski službenici koji su potvrdili navode prijave te na licu mjesta pronašli tragove od upotrebe vatrenog oružja, te oštećenja nastala na tri vozila, Mercedes, Renault Clio i Citroen, dok povrijeđenih lica nije bilo – navedeno je u saopćenju MUP-a KS

Kako nezvanično saznaje portal Crna-Hronika Amir Pašić Faćo prijavio je policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo Benjamina Delalića, sina Ramiza Delalića zvanog Ćelo koji je od ranije poznat policijskim službenicima zbog svojih kriminalnih dijela.

Neko pokušao likvidirati Amira Pašića Faću u Sarajevu

Pisanje portala Crna-Hronika potvrdio je i sam Faćo koji je dao kratku izjavu.

“Benjamin Delalić pucao sa još dva narkomana. Branio sam mu oca, a on tako da mi vraća. Milione sam mogao uzeti, davali su mi i ovi i oni, ali ja uvijek vjeran bio i ostao svom Ramizu.

Al neka, ovo samo kod nas možeš vidjeti. Još me pozvao na mobitel da siđem ispred kuće, i onda sa 35 metara pucali i pogodili tri automobila. Ne radi se to tako.” – izjavio je Faćo za protal Crna-Hronika

Inače, Pašić je od ranije poznat organima gonjenja, a u posljednje vrijeme često se može vidjeti na TikToku gdje vodi “verbalne ratove”. Ovo nije prvi pokušaj likvidacije Amira Pašića Faće u Sarajevu.

Pogledajte Faćinu ispovijest za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79