Ana Knežević nestala u Madridu: Prijateljici je poslala čudnu poruku, od tada joj se gubi trag

Španska policija traga za Anom Knežević (40) iz Srbije koja je prije skoro dvije sedmice nestala u Madridu, u koji je došla sa Floride u decembru 2023. godine, nakon teškog razvoda.

Ana, koja je 2008. došla u SAD i imala je američko državljanstvo bila je u braku sa Davidom Kneževićem, od kojeg se nedavno rastala, piše Telegraf.rs.

Par je imao zajednički uspješan posao i razvod je navodno bio jako težak, te je Ana u decembru odlučila da ode u Španiju na neko vrijeme i skloni se od svega.

Stan je navodno iznajmila u centru Madrida, a otkako je otišla u Španiju sve vrijeme je bila u kontaktu sa rodbinom i prijateljima.

Međutim, 3. februara je najboljoj prijateljici poslala veoma čudnu poruku, nakon čega joj se izgubio svaki trag.

Posljednji “normalan” kontakt Ana i njena najbolja prijateljica Sana imale su 2. februara oko 22 sata. Tada joj je Ana rekla da će ostati u stanu jer je hladno napolju. Međutim, narednog jutra Sani je stigla čudna poruka sa Aninog broja, u kojoj navodi da je na ulici srela čovjeka koji ima vikendicu dva sata udaljenu od Madrida i da je krenula sa njim tamo.

U poruci dodaje i da je signal tamo jako loš te da će se javiti kada se vrati. Od tad više niko ništa o njoj ne zna.

Sana tvrdi da Ana nije osoba koja bi nekog upoznala na ulici i negdje pošla sa nepoznatom osobom. Ističe i da poruka izgleda kao da je pisana uz pomoć Google prevodioca i da uopće ne zvuči kao nešto što bi Ana izgovorila.

Sana je odgovorila Ani na čudne poruke, ali odgovor više nikad nije dobila. Narednog dana je pozvala špansku policiju i od tada traje potraga za Anom.

Sana je za medije ispričala i da je kontaktirala Aninog bivšeg supruga, kako bi ga pitala da li zna nešto. Navodno ga je pitala i da joj pomogne u potrazi i da zajedno otputuju u Madrid. Međutim, prema Saninim riječima, David se u Madridu nikad nije pojavio, već joj je rekao da je otputovao za Srbiju. Ove informacije “Telegraf.rs” nije mogao nezavisno da potvrdi.

Sana kaže da su komšije iz Anine zgrade rekle da su vidjele sumnjivog čovjeka sa kacigom, te da je taj muškarac čačkao nešto oko sigurnosnih kamera na zgradi i u liftu zgrade gdje je Ana živjela.

Navodi da je kamere isprskao crnim sprejem, a vjeruje se da je provalio u Anin stan i da ju je oteo. Policija navodno na vratima stana nije uočila znakove provale. U stanu su navodno pronašli i Anin pasoš, laptop i druge lične stvari.

U istragu se uključio i FBI, a španska policija je u stalnom kontaktu sa američkom ambasadom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79