Andrei Kajganić i Draženu Lazareviću određen jednomjesečni pritvor

Okružni sud u Doboju odredio je jednomjesečni pritvor Andrei Kajganić i Draženu Lazareviću, osumnjičenim za brutalno ubistvo Saše Kulišića u Doboju.

Kako je saopćio sud, Kajganić i Lazareviću se na teret stavlja da su kao saizvršioci počinili teško ubistvo na podmukao i svirep način. Dodaju da su osumnjičeni od 29. do 30. januara, prema prethodnom dogovoru, zločin počinili zajedno s A.K., maloljetnom kćerkom Kajganić.

– U namjeri da liše života Kulišića 29. januara u popodnevnim satima, a nakon što je maloljetna A.K. usitnila veći broj tableta naziva Treana jačine 10 mg, koje je kupila sestra prvoosumnjičene V.M. na molbu osumnjičenih, iste pomiješala s vodom, da bi u dogovoru s osumnjičenima, u večernjim satima otišla u porodičnu kuću svog oca gdje je uz upotrebu vode, u kojoj se nalazio izmrvljeni prah tableta, napravila limunadu koju je dala svom ocu – saopćio je Okružni sud u Doboju.

Dodaju da je namjera bila da se Kulišić omami i uspava, te da su iste tablete A.K. i njena majka i u ranijem periodu davale Kulišiću, a da on za to nije znao.

– Nakon što su tablete počele djelovati i nakon što je oštećeni Kulišić zaspao, maloljetnica je ostavila otključana ulazna vrata od kuće, o čemu je obavijestila osumnjičene koji su ušli u kuću – navodi sud.

Dodaje se da su Kajganić i Lazarević rekli maloljetnici da ide u dnevnu sobu i da zatvori vrata, da bi oni ušli u sobu gde je spavao Kulišić.

– Vezali su ga tako što su mu oblijepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom i selotejp trakom. Zadali su mu par udaraca od kojih je krvario, da bi ga potom iznijeli iz kuće i automobilom, karavan, odvezli u šumu u neposrednoj blizini izletišta Preslica – navodi sud.

Tu su mu, kako se pojašnjava, nepoznatim predmetom zadali četiri ubodne rane u predjelu stomaka, da bi usljed teškog traumatskog i hipovolemičkog šoka izazvanog povređivanjem i gubitkom krvi nastupila smrt. Takvog su ga ostavili u šumi i uputili se u nepoznatom pravcu.

Prema rješenju suda, pritvor može trajati do 29. februara ili nove odluke suda. Pritvor je određen zbog straha od bjekstva osumnjičenih, bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak, te zbog težine djela i uznemirenja javnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79