ANKETA: Da li biste se vakcinisali prekoreda kada bi vam se ukazala prilika?

U anketi odgovorite da li biste se vakcinisali prekoreda, odnosno “preko štele” ukoliko bi vam se ukazala prilika?

Ni proces vakcinacije u Bosni i Hercegovini, kao ni u mnogim drugim zemljama, ne može proteći bez afera, zloupotreba i sumnji u pravičnost. U našoj zemlji još uvijek traje proces vakcinacije starije populacije, odnosno starijih od 65 godina.

Međutim, nerijetko su se pojavljivali primjeri vakcinacije pojedinih koji ne spadaju ni u ugroženu kategoriju niti u stariju populaciju. U Sarajevu se proces masovne imunizacije odvija u sportskoj dvorani Zetra i to u etapama kako dolaze vakcine, a dolazi po nekoliko hiljada.

Stoga je velika “borba” za vakcinu i za stavljanje na spisak, a posebno ako je riječ o vakcini Pfizer, kao što je potvrdio i sam ministar zdravstva Haris Vranić. Zabilježeno je nekoliko nepravilnosti i zloupotreba.

Istaknute su čak i optužbe da su se vakcine iznosile na stražnji ulaz Zetre i da su se podobni uvodili na vakcinu prekoreda. Zato provodimo anketu da li biste vi iskoristili situaciju ukoliko bi vam se ukazala prilika i vakcinisali se iako niste dobili poziv.

Iako je riječ o moralnoj dilemi, mnogi u prvi plan stavljaju važnost zdravlja i nemaju dvojbe da bi iskoristili sve veze, bez obzira na (ne)ispravnost tog čina piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79