Apel strankama: Odreknite se jednog bilborda i UKC-u Tuzla kupite ultrazvučni aparat

Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Federacije BiH uputilo je putem Facebooka apel svim političkim strankama da im pomognu tako što će dio novca od predizborne kampanje donirati njima.

“Pozivamo sve političke partije u FBiH da pomognu i odvoje dio novca namijenjenog predizbornoj kampanji kako bi ljekarima internog odjela UKC-a Tuzla osigurali pristojan ultrazvučni aparat. Samo jedan bilbord manje (prosječna cijena blizu 600 KM) u svakom gradu Federacije BiH dovoljan je da se prikupi 35.000 KM koliko je potrebno za ovaj aparat”, navodi se u apelu.

Udruženje ističe da je ultrazvučni aparat važan za pravilnu i pravovremenu dijagnostiku koja nekome može spasiti život prenosi Klix.

“Ko zna, možda baš meni ili tebi sutra ili za nekoiko mjeseci zatreba ultrazvzučni pregled u UKC-u Tuzla. Svim strankama/partijama koje uplate donaciju, javno ćemo se zahvaliti na ovoj Facebook stranici i to 13. novembra 2020., prije same izborne šutnje”, poručili su.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79