Apel za pomoć: Pomozimo porodici Vasviji u obnovi kuće koja je do temelja izgorjela u Brezi

rljak Vasvija je ostala bez krova nad glavom kada joj je u subotu, 15. maja ove godine, rano ujutru izgorjela porodična kuća u mjestu Gornja Breza.

Za vrijeme požara Vasvija se nalazila u kući, a da bi spasila život Vasvija je skočila kroz prozor i tom prilikom zadobila povrede kičme i noge nakon čega je hospitalizirana i trenutno se nalazi u Kantonalnoj bolnici Zenica.

U našu redakciju pristigla je molba Vasvijine kćerke i zeta koji žive u Ilijašu, u naselju Sovrle, da objavimo njihov apel za pomoć.

Naime radi se o tome da je nekoliko apela već objavljeno na društvenim mrežama i portalima, nakon čega se već aktiviralo naše bh društvo i počelo je čišćenje kuće kako bi se moglo započeti renoviranje.

Potrebno je dosta toga, a najpotrebniji je grđevinski materijal, krovna građa kao i sve drugo, jer kao što možete vidjeti na fotografijama ispod sve je uništeno u požaru.

“U ime moje majke, u ime ljudskosti i dobrote pozivam sve dobre ljude da nam pomognu, svaka pomoć je dobro došla,” kazala je za IlijašNet Edita Mehanović, supruga Emira i kćeka Vasvije Frljak starije žene čija je kuća totalno uništena priikom požara.

Koristimo priliku i pozivamo predstavnike lokakne vkasti u Brezi da se uključe i pomognu u rješavanju problema koji je zadesio ovu porodicu.

Za sve informacije i pitanja možete kontaktirati broj telefona 060 33 77 811, ili putem facebook profila ovdje.

Za novčane uplate iz BiH
Ime i prezime: Edita Mehaović
Žiro račun: 161 30000 9686 4255

Ispod pogledajte koje smo zabilježili na lokaciji dana 22.05.2021. godine piše Ilijaš-net

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79