Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo rješenje Specijalnog suda: Dijana Hrkalović iza rešetaka!

Nekada najmoćnija žena MUP-a Srbije i bivša sekretarka Dijana Hrkalović uhapšena je večeras. Kako prenose srbijanski mediji, ona je uhapšena u jednom beogradskom kafiću.

Apelacioni sud ukinuo rješenje Specijalnog suda
Ranije danas, Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo rješenje Specijalnog suda, koji je 10. decembra ukinuo pritvor Hrkalović, i naložio da se ponovo razmotri prijedlog tužioca za određivanje pritvora zbog opasnosti od bjekstva.

Prema stavu apelacije, vijeće prvostepenog suda nije cijenilo okolnosti, kako ukazuju, na opasnost od bjekstva Hrkalović u trenutku kada je prema njoj podnijet optužni prijedlog sudu, nego je samo pojedine okolnosti za pritvor cijenio isključivo u vremenu kada protiv nje nije bilo krivičnog postupka.

Nešto manje od dva mjeseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu
U odluci Apelacionog suda ukazano je da su zbog toga odlučne činjenice u prvostepenom rješenju pogrešno i nepotpuno utvrđene, te da se ne može prihvatiti zaključak prvostepenog suda da nema razloga za produženje pritvora zbog opasnosti od bjekstva.

Odluku o ukidanju pritvora je donijelo krivično vanpretresno vijeće Specijalnog suda 10. decembra nakon što je ranije tog dana tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv nje zbog krivičnog djela trgovina uticajem u produženom trajanju i predložilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Hrkalović je nešto manje od dva mjeseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, od hapšenja 15. oktobra, prenosi “Telegraf”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79