Apsurd iz Islamske zajednice BiH: Za direktora postavili efendiju iz penzije

U prostorijama Studentskog centra Islamske zajednice (IZ) u Sarajevu danas je realizovan program medijske edukacije za službenike IZ u BiH, u organizaciji Centra za obuku i kadrove.

Prema riječima organizatora, jedan od ciljeva ovog programa je bolje razumijevanje misije i cilja Zajednice u komunikaciji, te sagledavanje mogućnosti savremenih medija na tom putu.

– Cilj je da se učesnicima, kroz informativni pristup, omoguće dodatna saznanja iz ove oblasti. Značajno je pobliže se upoznati sa medijskom problematikom, te kulturom komuniciranja i izvještavanja, kao i mogućnostima predstavljanja naših aktivnosti u javnosti – kazao je Ibrahim Begović, direktor Cetra za obuku i kadrove.

Ova informacija ne bi bila čudna da 13. marta 2020. Ibrahim ef. Begović nije penzionisan. 14. juni 2021. Ibrahim ef. Begović izabran za direktora novoosnovanog Centra za obuku kadrova. Toliko je mladih kadrova u IZ BiH, a posao dobija čovjek koji je već zaradio penziju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79