Arijana Memić: “Kada sam govorila o ubistvu svog brata Dženana, tužiteljica Sabina Sarajlija se smijala”

Sabina Sarajlija, glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, ponovo se jučer obratila javnosti na sjednici Skupštine KS i opet je imala priliku da odgovara na pitanja zastupnika

Sve je to sinoć za Source.ba portal prokomentarisala Arijana Memić, zastupnica Naroda i pravde u Skupštini KS, te sestra ubijenog Dženana Memića.

“Drago mi je da je javnost imala priliku da vidi kako se ponaša glavna kantonalna tužiteljica i da vidi kakvu nam je silu i bahatost demonstrirala na jučerašnjoj sjednici Skupštine KS. Mislim da je ovo četvrti izvještaj Tužilaštva KS koji nije usvojen, ali su navikli tako. Upravo se tako i ophode prema nama. Toliko puta smo se njoj obratili, dali smo joj 100 hiljada prilika da uradi posao onako kako joj zakon nalaže, da prekine ovu farsu i našu agoniju. Međutim, ona to nije željela. Nadali smo se da će biti drugačija od Dalide Burzić, ali drugačija je samo po tome što nije toliko stručna u izvlačenju i provlačenju”, rekla je Memić za Source.ba portal.

Tvrdi da je naknadno pregledala snimak i pratila reakcije Sarajlije prilikom obraćanja Ifeta Ferageta.

“Vidjela sam da je bilo tu svega u toku obraćanja Ifeta Ferageta, pa je iznervirana napustila salu Skupštine KS. Mene to ne iznenađuje. Prošli put, kada sam govorila o ubistvu svog brata Dženana, tužiteljica Sarajlija se smijala, mada je tada sjednica održavana online, pa to javnost nije vidjela. Vidjeli ste način na koji govori o slučaju ubistva Dženana Memića i o slučaju djevojčice Nadin. Dakle, bez imalo empatije, bez imalo suosjećanja. Na kraju je rekla da se suosjeća s nama, ali kada je silazila sa govornice ostala je pri stavu da se ovdje, ipak, radi o saobraćajnoj nesreći. Mislim da je to užasno šta je izjavila. Pored svih dokaza i presuda, gotova je ta priča, ali ona i dalje ide dalje i ne misli odustati od te priče”, ističe Memić.

Dodala je kako je glavnoj tužiteljici do sada uputila na desetine pitanja, ali da nikada još nije dobila neki konkretan i jasan odgovor.

“Ona je meni odgovarala na pitanja, ali nikada ništa konkretno. Odgovor bi uvijek bio da je postupak u toku. Nakon presude Vrhovnog suda FBiH sam joj postavljala ista pitanja, ali ništa konkretno nije odgovarala. Mi njima ne vjerujemo i nadamo se da više nikakve radnje neće poduzimati. Ne znam ko više njima vjeruje”, rekla je za Source portal Arijana Memić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79