Arnaut: Kako ćete glasati za Bakira kad onako govori engleski. Ne znam govori li ga Denis

Damir Arnaut iz Naše stranke i Predsjedavajući Istražne komisije za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine za N1 je govorio o brojnim temama, a između ostalog, i o Denisu Bećiroviću kandidatu SDP-a za člana Predsjedništva BiH i njegovom poznavanju engleskog jezika.

Naime, važno je istaći da je kandidaturu Bećirovića podržala stranka čiji je Arnaut član, a polemika o njegovom poznavanju engleskog jezika pokrenula se u debati na FTV televiziji u kojoj su se sučeljavali Bećirović, Bakir Izetbegović (SDA) i Mirsad Hadžikadić (Koalicija Država).

Samim time, Arnaut nije štedio sa pohvalama na račun Bećirovića. Smatra da neki njegovi posljednji potezi kada je riječ o sučeljavanju sa protivničkim kandidatima neće imati negativan efekat kada je riječ o glasanju na izborima.

“Mislim da će biti pozitivan efekat jer ko god je gledao sučeljavanje uvidio je da Denis zna o čemu govori, a da Bakir igra na emocije javnosti i plaši ih ako ne glasaju za SDA”, naveo je Arnaut.

Novi autogol Denisa Bećirovića: Želi na mjesto člana Predsjedništva, a zna li engleski jezik?

O tome što Denis Bećirović nije govorio na engleskom, a Bakir Izetbegović jeste, Arnaut kaže da je taj potez, odnosno, pitanje voditelja FTV-a “šarlatanska stvar usred emisije” i da Bećiroviću vjeruje da govori engleski, a da je Bakirov engleski sa ruskim akcentom.

Nije fluidno, ali će ga razumjeti: Tuzlanka nam je prevela Izetbegovića. Evo šta je htio reći

“Vjerujem da Bećirović govori engleski jezik jer je tako naveo u svojoj biografiji. Koliko ja poznajem Bećirovića za vrijeme njegovog mandata u Parlamentu i naše saradnje, ja znam da je pošten čovjek i ako je on napisao da zna engleski jezik, ja mu vjerujem. Nisam imao priliku da ga čujem da priča, a svako ko je čuo Bakira Izetbegovića kako priča engleski jezik kako će onda glasati za njega nakon toga”, poručio je Arnaut.

Na pitanje novinarke N1 hoće li do 2. oktobra sa Bećirovićem pričati na engleskom, s obzirom na to da Arnaut odlično poznaje taj jezik, on je rekao da ima puno važnijih stvari od toga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79