Asocijacija mladih SDA Centar pozivaju mlade da se učlane u SDA

Članovi Asocijacije mladih SDA Centar poslali su saopštenje koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani mladi iz SDA Centar, članovi i simpatizeri,

mi, mladi iz Asocijacije mladih SDA Centar, ovim putem želimo iznijeti svoj stav i jasno poručiti da ćemo na predstojećim izborima sve svoje kapacitete i resurse staviti u službu SDA kandidata za načelnika općine Centar, kao i svih onih koji će biti na listi za općinsko vijeće, a koji su dostojni da predstavljaju nas i Stranku demokratske akcije. Radit ćemo za one koji s ponosom nose vrijednosti SDA u sebi i dres SDA na sebi.

To su stavovi Izvršnog odobra Asocijacije mladih SDA Centar i oni mogu biti korigovani samo unutar Općinske organizacije SDA Centar, a nipošto na nekim drugim mjestima, niti od strane onih koji nisu iz naše općinske organizacije. Oni ne mogu uticati na naše stavove niti nas predstavljati, niti u naše ime pregovarati.

Mi, mladi članovi SDA u Centru, u ovom sazivu smo tri godine predano radili a neki i mnogo više od tri godine, i spremali se za ovu utakmicu u koju želimo ući sa našim kandidatom za načelnika i tu utakmicu na kraju želimo i dobiti. SDA je velika i pobjednička stranka, zato nas je i privukla, i ona uvijek mora težiti najvećim ciljevima. Ona nekad ispred sebe mora postavljati naizgled nemoguće ciljeve, da bi ostvarila one velike.

Naša odlučnost i posvećenost ciljevima SDA su nepokolebljivi i želimo ih realizirati kroz SDA u Centru, sa najboljim kadrovima ispred sebe koji su dostojni ideje predsjednika Alije Izetbegovića. Takvih je u SDA Centar mnogo. Svi oni su dostojni da ponesu našu zastavu na izborima.

Predsjednik Alija Izetbegović je rekao:

“Podignimo visoko naše zastave, odbacimo strah i sumnje, umjesto toga radimo vrijedno i kako najbolje znamo, svjesni da naš život i naša smrt, pa i naša sudbina, nisu u njihovim, nego u Božijim rukama. U toj vjeri je naša sloboda, naša snaga i, ako Bog da, naša POBJEDA”.

Nas do pobjede vode ove snažne poruke našeg predsjednika. Naši potezi su inspirisani njegovom hrabrošću i aktivizmom koje je pokazivao od najmlađih dana. Nas mogu voditi oni koji liče na nas i našeg predsjednika. Hrabri i odlučni. I oni koji poštuju mlade i njihov rad.

Zato, pozivamo sve mlade da nam se pridruže u našem aktivizmu, da se učlane u SDA i da se zajedno borimo za interese mladih i interese našeg naroda i Domovine.

S poštovanjem, Asocijacija mladih SDA Centar

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79