Austrijski medij pišu o Živinicama: Zamislite načelnika Beča da to radi

Slučaj svečanog otvaranja lifta u Domu zdravlja u Živinicama, osim BiH, obišao je i Evropu.

I ovo smo dočekali: U Živinicama svečano otvorili lift

– Zamislite samo Michaela Ludwiga kako stoji tamo, među gomilom balona, ​​i svečano presijeca vrpcu, a povod je inauguracija novog lifta u Univerzitetskoj klinici u Beči, piše austrijski Kurier, te govore kako se te desilo u Bosni i Hercegovini, tačnije u Živinicama.

Prije dva dana je u Domu zdravlja u Živinicama svečano otvoren novoizgrađeni lift u prisustvu gradonačelnika Samira Kamenjakovića uz mnogo balona i presijecanje vrpce.

Kurier smatra da su ovakvi prizori nemogući u Austriji, ali da se to u nerazvijenim država dešava i to sve češće kako se približavaju izbori.

– Tamo su početkom oktobra parlamentarni izbori, što raznim političarima daje neke bizarne ideje – piše austrijski list.

Austrijski list navodi da je pozirao pred kamerama.

– Postigao je jedno: nakon ovog nastupa poznaju ga ljudi ne samo u njegovom gradu, već i šire. Neki će ga vidjeti kao brižnog gradonačelnika, drugi kao predmet šale – zaključili su iz Kurier.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79