Autom sletio u njivu nakon policijske potjere

Autom sletio u njivu nakon policijske potjere


Policijski službenici su uspješno spriječili dva slučaja krijumčarenja stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

U prvoj akciji, policijski su službenici proveli kriminalistička istraživanja nad 30-godišnjim državljaninom Rumunije i 42-godišnjim državljaninom Srbije. Ova dvojica muškaraca prevozila su strane državljane u osobnim automobilima na području Slunja i Karlovca. Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

U drugom slučaju, jedan od osumnjičenika, državljanin Srbije, nije se odmah zaustavio na svjetlosne i zvučne signale policijskih službenika, već je sletio vozilom izvan kolnika u kanal. U saobraćajnoj nesreći niko nije povrijeđen. Vozač je odmah uhapšen, a postupak protiv njega proveden je prema Zakonu o sigurnosti saobraćaja na cestama.

Osumnjičeni muškarci su predani pritvorskom nadzorniku zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Nadalje, kaznene prijave su podnesene nadležnom državnom odvjetništvu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija