Avdo (25) udarao policajku i policajca. Prijetio im da će dobiti otkaze

Avdo (25) udarao policajku i policajca. Prijetio im da će dobiti otkaze


Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Šabanović Avde (25) iz Visokog zbog krivičnog djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Sve se desilo 05. januara ove godine u mjestu Prijeko, grad Visoko.

Naime, Avdo je prijetnjama i silom sprječavao službene osobe – policijske službenike Policijske stanice Visoko u vršenju službene radnje koje su poduzimali u okviru svojih ovlasti.

Avdo je službene osobe vrijeđao i lako tjelesno ozljedio policijsku službenicu H. N., a čak je i prijetio da će ostati bez posla.

Policijski službenici PS Visoko H.N. i Z.A. su legitimisali Avdu, a on se oglušio na postavljena pitanja o imenu oca i adresi stanovanja kod utvrđivanja identiteta drsko odgovorio istim: „Čitaj šta ti piše, završit ćeš u Bihaću, ostaćeš bez posla kao S. M.-drot“.

Policajka H.N. mu je naredila da prestane sa takvim ponašanjem, a na šta Avdo nije pristao, te ju je rukom odgurnuo i krenuo na nju. U njenu zaštitu je prišao kolega Z.A. koji ga je pokušao staviti pod kontrolu zbog napada na kolegicu.

Avdo je ponovo pružio aktivan otpor tako što ga je uhvatio za desno rame i čvrsto stisnuo njegovu uniformu koju je potom potrgao u dužini od 20 cm, nakon čega je policajku H.N. udario laktom u prsa i rukama je udarao po licu prilikom lišavanja slobode.

Zatim je nastavio sa psovanjem, vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika na način da je istim govorio: „je*em vam majku, vi ste samo drotovi“, „idioti“…

Nakon toga je došla policijska ispomoć, među kojima je bio i policijski službenik H. A., te je Avdo i njega pokušao udariti nogom.

Šabanović Avdo je nastavio sa pružanjem aktivnog otpora policijskim službenicima prilikom prevoza do Policijske stanice Visoko psujući iste i vrijeđajući iste cijelo vrijeme i pozivajući na tuču H.A.

Policajka H.N. je zadobila lake tjelesne ozljede u vidu ogrebotine kože lijevog oba dlana na šakama, nagnječenje drugog, trećeg i četvrtog prsta desne šake, nagnječenje desne jagodične regije na licu, nagnječenje i ogrebotina kože desnog koljena sa prednje strane, čime je počinio krivično djelo „Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje“.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija