Užas u Zenici: Edin zaprijetio djevojci Samiri da neće “hodati zemljom” zato što ga je prijavila policiji

Užas u Zenici: Edin zaprijetio djevojci Samiri da neće “hodati zemljom” zato što ga je prijavila policiji


Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Smajlović Edina zvanog Edo (44) iz Zenice zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Prema optužnici, on je 25. januara ove godine oko 13:30 sati na parking prostoru, u ulici Trg BiH u Zenici, ugrozio sigurnost djevojke T.S.

Djevojka T.S. ga je prijavila policiji da je njenu fotografiju nalijepio na banderu u blizini škole u kojoj radi, te joj prišao s leđa i prijetećim tonom uputio ozbiljne prijetnje da će napasti na njen život i tijelo govoreći „Samira prijavljuješ me policiji, tek ćeš sad vidjeti ko sam ja, osveta je slatka, zemljom hodati nećeš“.

Edin je bio svjestan da ovakvim prijetnjama može ugroziti sigurnost T.S. i izazvati uznemirenost i strah, što je i htio, koje prijetnje je oštećena ozbiljno shvatila i zbog kojih prijetnji je kod iste izazvao osjećaj uznemirenosti i straha za vlastiti život.

Dakle, Smajloviću Edinu će se suditi zbog počinjenog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti.

Edin Smajlović je od ranije poznat policiji, a i osuđen je za razna krivična djela i trenutno se nalazi nalazi na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Zenica.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija