Azra Džigal: Sve rezervacije su otkazane, turista neće biti sigurno do avgusta

Na ulicama Sarajeva danima skoro da nema žive duše. Zbog širenja koronavirusa u svijetu, ali i u našoj zemlji, još sedmicama ranije došlo je do otkazivanja svih turističkih rezervacija. Ovo je za “Avaz” potvrdila i direktorica Turističke zajednice Kantona Sarajevo Azra Džigal.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Kako kaže, već nekoliko sedmica u Sarajevu nije bilo nijednog turiste te će tako, nažalost, ostati u nekom narednom periodu.

– Dosta toga smo već ranije govorili. Međutim, zaista je najbitnije da se sačuva zdravlje. Kada kriza prođe, onda ćemo razmatrati šta i kako dalje. Bitno je da se osiguraju sredstva da se pomogne privrednicima kako bi se zadržala radna mjesta – kazala je Džigal.

Hotelijeri zaprijetili Vladi: Do kraja marta donesite potrebne mjere ili otpuštamo sve radnike

Nažalost, pojašnjava da ni sama ne zna šta će se desiti s ljetnom sezonom i koliko će koronavirus utjecati na propast sezone.

– Kada govorim o ljetnoj sezoni, ukoliko bi se sve ovo donekle zaustavilo u maju, možda bismo mogli očekivati porast broja turista u julu i avgustu. Da li će ljetna sezona propasti, zavisi od nekoliko faktora, ali prije svega od toga kada će prestati ova situacija. Naravno, tu se mora uzeti i psihološki segment kako će sve ovo utjecati na ljude, ali i ekonomska kriza koja će uslijediti. U svakom slučaju, može propasti, ali može biti pozitivan ishod na kraju – pojašnjava Džigal.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79