Vozač tvrdi da ga je sarajevski policajac pokušao izreketirati: “Jarane ubaci šta u saobraćajnu i da zavšimo ovo”

Redakciji portala Crna-Hronika javio se vozač iz Sarajeva koji tvrdi da ga mu je policijski službenik ponudio da plati kaznu koju nije počinio. Sve se dogodilo sinoć oko 22:30h u najprometnijoj ulici u Sarajevu, u ulici Zmaja od Bosne.

On kaže da mu je sarajevski policajac rekao: “Jarane ubaci šta u saobraćajnu i da završimo ovo”. Ovo je njegova priča.

Naime jučer oko 22:30 u ulici Zmaja od Bosne na Pofalićima gdje me zaustavio policijski presretač te je iz vozila izašao jedan policajac koji mi je tražio dokumente te rekao da sam navodno počinio prekršaj kod BBI centra koristeći mobilno telefon – počinje svoju priču A.Dž. za portal Crna-Hronika.

Nakon toga sam ja burno reagovao jer to nije istina jer je on tvrdio da sam ja pričao na telefon a nakon kraće rasprave je rekao pa “eto nisi pričao već koristio što isto nije istina”.

Telefon je bio na držaču te sam samo pustio glasovnu poruku što valjda po zakonu svako smije. Nakon toga policajac Agić Nedžad mi je rekao “Vidi jarane ubaci šta u saobraćajnu i da završimo” na šta ja naravno nisam pristao.

“Agić rekao da izađem i pođem sa njim do njihovog vozila. Tu je dalje krenula rasprava gdje sam tražio dokaz od njih i ako je to istina, što su me tek zaustavili na Pofalićima a vidjeli sve to navodno kod BBI centra?

Kada su uvidjeli da im to ne prolazi Agić mi je rekao “Evo vidi sad ovako nisi dao žmigavac šta ćemo sad”.

Rekao sam mu ok ako je to istina izvoli te i pokažite mi taj snimak jer kao što znate svaki presretačc ima kamere da bi snimili prekršaje kao dokaz.

Na to odgovaraju pa iskreno da ti kazemo nemamo snimak je*i ga.

Ali su uzeli uredno da mi pišu kaznu koju ja nisam prihvatio i već sam potpisao sudsko odlučivanje. Posebno sam otišao u stanicu i sve to prijavio dežurnom policajcu.

Prvo da nisu upravu za mobolni telefon, da nemaju snimak nikakav jer nisam počinio ništa a očigledno razlog tome sve je taj da je policajac Agić želio izvući novac od mene to jeste da me  izreketiraju.

Sigurno su i drugim građanima na na pravdi Boga ovako pokušali iznuditi novac. Bog zna koliko građana je jošs tako uzeo na foru” – zaključio je svoju ispovijest A.Dž. za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79