Bahatost vladajuće stranke: Zbog skupa SNSD-a učenicima prekinuli nastavu

Odluka da nastava u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Kuljanima jučer bude skraćena kako bi u dvorištu škole mogao biti održan skup SNSD je skandalozna, poručuju iz Odbora za obrazovanje i kulturu Gradske organizacije SDS Banja Luka.

Navode da su se roditelji učenika druge smjene iz ove škole našli u čudu kada su ih učiteljice putem Viber grupa obavijestile da se nastava završava u 16:00 sati.

– Rukovodstvo škole bi zbog raspuštanja i remećenja nastave zbog stranačkog skupa u svakoj normalnoj zemlji bilo ekspresno smijenjeno – kažu u banjalučkom SDS.

Napominju da škole nisu predviđene za održavanje stranačkih skupova, a da se to pogotovo ne bi smjelo dešavati u vrijeme opasne pandemije.

(VIDEO) Za njih zakon ne važi: Tribina SNSD-a u školi, direktor sin narodne poslanice

– Očigledno je neometano odvijanje nastave i zdravlje djece, kako za one koji su organizovali skup i one koji su im to dozvolili manje bitno od stranačke promocije – ističu iz SDS Banja Luka.

Navode da mnoge stvari postaju jasnije kada se zna da je direktorica Osnovne škole „Jovan Dučić“ Rankica Pušić bila kandidat SNSD za odbornika u Banjoj Luci na proteklim izborima.

– SNSD je zarobio sve institucije i stavio u svrhu stranačke promocije. Nažalost od toga nisu pošteđene ni škole i njihovi učenici, a jučerašnji događaj iz Osnovne škole „Jovan Dučić“ je očigledan primjer ovakve nakaradne prakse – poručili su iz Odbora za obrazovanje i kulturu SDS Banja Luka.

Oni su podsjetili da je direktorica ove škole Rankica Pušić osim po svojim stranačkim aktivnostima široj javnosti poznata i po aferi kada učenicima ove škole nije vraćen sav novac uplaćen za ekskurzije koje su odgođene zbog pandemije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79