Bandićeva udovica: Ne znam gdje je umro, bilo je raznih priča pa i da je bio s Natalijom

Vesna Bandić, udovica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, progovorila je za “Jutarnji list” o njegovoj smrti i onom što je uslijedilo nakon nje.

Bandić je, podsjetimo, preminuo 28. februara prošle godine, a okolnosti njegove smrti do današnjeg dana nisu potpuno jasne. Novinar “Jutarnjeg” upitao je Vesnu Bandić i zna li gdje je njen suprug bio te noći kad je preminuo.

“Eh, kad bih ja to znala! Bio je na nekoj večeri, ali s kim je bio i gdje je bio, ne znam. Znate i sami da je bilo raznih priča, pa tako i ona da je bio s Natalijom. Moram reći da nisam ljubomorna, nikad nisam bila ljubomorna, nije mi to smetalo. Gdje god je bio, bio je. Zadnjih 15-ak dana, pred njegovu smrt, primijetila sam da je bio jako, jako loše”, rekla je.

Podsjetimo, portalu Index.hr je u martu prošle godine potvrđeno da je Hitna pomoć po Milana Bandića došla u zgradu u kojoj je tada živjela Bandićeva saradnica Natalija Prica.

Bandićeva udovica požalila se i na – probleme s nekretninama.

“Kćerka i ja naslijedile smo nekretnine u Samoboru, Hercegovini i Zagrebu. I sad, kad su te u Hercegovini pripale kćerki i meni, Bandićev brat se tome jako protivi, no s obzirom na to da je polovina ovog stana njegova, ponudili smo mu ‘razmjenu’, mi njemu Hercegovinu, a on nama polovinu ovog stana”, požalila se Vesna Bandić, dodavši da se ne može dogovoriti s bratom svog pokojnog supruga.

Tvrdi da polovina stana u Zagrebu nije bila fiktivno upisana kao bratova, pa dodaje da je s Bandićevim bratom uvijek bila u dobrim odnosima, a pogotovo s njegovom suprugom.

Na novinarsko pitanje hoće li joj na kraju ostati samo stan u Zagrebu, Vesna Bandić je rekla da će “ostati bez ičega”.

“Njegova penzija, koju sam dobila, jedva mi pokriva režije, koje budu po četiri, pet hiljada, pa zimi i 6.000 kuna jer je stan velik, a imam penziju od 6.800 kuna. Od čega ću živjeti? Ponekad mislim: ‘Milane, dragi, ali samo si mi probleme ostavio.’ A znate kako kruže priče da ima milione negdje zakopane, da su u Dubaiju računi, pa kod prijatelja… Možda to sve i ima, ali mi nikad nije rekao za to. Kad sam ga pitala: ‘Gdje ti imaš sav taj novac?’ rekao bi mi: ‘Kod prijatelja'…”, rekla je Bandićeva udovica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79