BiH Banja Luka: Muškarac zaražen koronavirusom prijetio da će skočiti sa petog sprata

Banja Luka: Muškarac zaražen koronavirusom prijetio da će skočiti sa petog sprata

David Radujković i njegova majka, evakuisani su večeras iz Studentskog centra Nikola Tesla u Banjoj Luci i bit će pod nadzorom medicinskih radnika, potvrđeno je u MUP-u RS-a.  

David koji je danas smješten u SC prijetio je da će skočiti sa petog sprata jer je, kako je naveo, nezadovoljan uvjetima smještaja. Prije nego što se požalio na smještaj i zaprijetio, uredno je kontaktirao BN televiziju, koja je i otkrila njegov identitet i žalio se i na uvjete i na postupanje prema njemu kao pacijentu. Kako je potvrđeno ATV-u, na zdravstveno stanje nije se žalio medicinskom osoblju SC Nikola Tesla.

Od dolaska u smještaj pa do cijele zbrke koju je napravio, prošlo je samo 20 minuta. Cijeli tim policije, uključujući i pregovarače, morao je pod određenim higijenskim uvjetima da uđe u prostorije Centra kako bi ispoštovali svu proceduru koju nalaže situacija u koju ih je sve doveo David Radujković, inače policiji poznat od ranije.

Na mjestu događaja su bili pripadnici vatrogasne jedinice, kao i vozilo hitne pomoći.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM