Banjalučki maturanti kojima se u Italiji zapalio autobus dobili odštetu

Bivši učenici Ekonomske škole uspjeli su da od osiguranja iz Italije naplate odštetu za pretrpljenu matrijalnu štetu.

Autobus koji je vozio učenike banjalučke Ekonomske škole na ekskurziju izgorio je prošle godine u Italiji. Autobus se zapalio nakon sudara, a do nesreće je došlo nakon sudara motora i automobila, nakon čega je motor podletio pod autobus banjalučkih učenika.

Svi učenici su na vrijeme izašli iz autobusa, ali su zbog plamena koji je brzo obuhvatio autobus izgorjele sve stvari i dokumenta.

U znak sjećanja na sve ono što se desilo, bivši učenici škole i njihovi roditelji okopili su se u Ekonomskoj školi kako bi se sjetili tih momenata, te da podijele vijest da je završena procedura sa osiguranjem iz Italije, piše Srpskainfo.

Otac jedne od bivših učenica, Štrbac Milovan rekao je da su roditelji podigli tužbu za nadoknadu štete.

“Hvala Bogu, naša djeca su se vratila živa i zdrava i ovim postupkom smo htjeli da djeci nadoknadimo štetu u matrijalnom smislu. Isto tako, htjeli smo im pokazati da se upornost isplati”, objasnio je on.

Rekao je da je ukupno 48 učenika i 2 profesora dobilo ukupno po 1.000 eura za nadoknadu materijalne štete i za pretrpljenu duševnu bol.

“Novac je dobijen vansudskim poravnanjem od osiguranja iz Italije, jer nismo htjeli ulaziti u dugotrajne sudske sporove”, objasnio je Štrbac.

Bivši učenik ove škole, trenutni student prava Filip Luketa je rekao da mu je drago što se sve dobro završilo i što niko nije povrijeđen.

Njegova drugarica Sara Milanović je rekla da novčana naknada nije najvažnija.

“Nakon svega toga shvatila sam da treba živjeti svaki dan i da je porodica nešto najvrednije”, rekla je Milanović koja studra politikologiju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79