Bebu polila vrelom vodom! Vaspitačica puštena da se brani sa slobode, evo kako je “izbjegla pravdu”

Vaspitačica i vlasnica privatnog vrtića u Umčarima J. J. (51), koja je bila uhapšena i sudilo joj se zbog sumnje da je 7. jula 2014. tada trinaestomjesečnoj djevojčici nanijela opekotine, uspjela je da izbjegne pravdu.

Punomoćnica djevojčice, advokat Slavka Babić, kaže da je Drugi osnovni sud 13. jula 2020. donio rješenje kojim je prema J. J. obustavljen postupak zbog apsolutne zastarjelosti krivičnog postupka, prenosi Blic.

Vlasnica vrtića, kako navodi, godinama nije dolazila na suđenja, a sud je odbio da joj sudi u odsustvu.

“Okrivljenoj se sudilo za dva krivična djela: neovlašćeno bavljenje djelatnošću i napuštanje nemoćnog lica. Od samog početka odbrana okrivljene je pokušavala da opstruiše postupak i dovede do zastarjelosti krivičnog postupka. Kao punomoćnik maloljetnog djeteta u poslednje dvije godine sam se obraćala i sudu i tužilaštvu prije svega sa predlogom u kom se traži suđenje u odsustvu okrivljene, kao i s predlogom da se prema njoj odredi pritvor kao mjera obezbjeđenja prisustva na glavnom pretresu, s obzirom na to da je za njom već bila raspisana potjernica, koja se nije realizovala nikada”, objašnjava advokat Slavka Babić zbog čega sud nikada nije donio presudu.

Pobjegla iz Srbije

Porodica djevojčice, kako kaže, ima informaciju da je vaspitačica pobjegla iz Srbije.

“Porodica oštećene ima saznanja da se okrivljena nalazi u Americi, o tome sam obavijestila i sud. S punim pravom porodica je nezadovoljna postupanjem, odnosno nepostupanjem suda”, dodaje Babićeva. Vlasnica vrtića i vaspitačica J. J. se sumnjiči da je dijete polila vrelom vodom, a potom ga stavila da spava kao da se ništa nije desilo. Da je dijete povrijeđeno, primijetila je majka kada je došla u vrtić. Zatekla je dijete u opekotinama, a vaspitačica joj je rekla da “beba ima osjetljivu kožu i da su rane od sunca”.

“Slučaj je prijavljen policiji, jer je utvrđeno da je riječ o opekotinama drugog stepena. Policija je šest dana kasnije uhapsila vaspitačicu, a ona se branila da je dijete opekla prilikom tuširanja. Međutim, vještaci su opovrgli ovaj njen iskaz, jer su ustanovili da je dijete poliveno vrelom vodom”, objašnjava izvor i dodaje da je vaspitačica bila u pritvoru, ali je poslije puštanja da se brani sa slobode prestala da dolazi na suđenja.

Majka: Razočarana sam

M. V, majka djevojčice koja je povrijeđena u vrtiću prije šest godina kaže da njena kćerka nema posljedice, ali da je razočarana ishodom sudskog postupka.

“Bogu hvala, dijete je dobro, ali ne mogu da povjerujem da ovako nešto može da zastari i da se stavi tačka kao da se ništa nije dogodilo. Na kraju nikom ništa. Oni koji su mogli da preduzmu zakonske mjere prstom nisu mrdnuli, iako je riječ o malom djetetu”, kaže M. V.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79