(VIDEO) Beč: Makedonaci priznali da su pucali na trojicu Bosanaca

(VIDEO) Beč: Makedonaci priznali da su pucali na trojicu Bosanaca


Otac (54) i tri sina (22, 25, 28), porijeklom iz Sjeverne Makedonije, priznali su tokom saslušanja u policiji da su pucali na tri državljanina Bosne i Hercegovine (22, 26, 27) i njihovog prijatelja Iranca (23), a sve zbog sukoba koji traje već neko vrijeme.

Državljani BiH, inače rođena braća, uspješno su operisani i van životne opasnosti su.

Naime, pucnjava je samo kulminacija sukoba dvije porodice, koji traje već neko vrijeme. U centru sukoba je žena, a o ovome se navodno sedmicama raspravljalo i na društvenim mrežama.

Austrijski list Heute prenosi da su dan nakon pucnjave šokirani rođaci obje porodice zajednički prali ulicu od krvi, koja je ostala od prethodne noći. Svi oni su u šoku, iako su svjesni da sukob traje već duže vrijeme. Ipak, niko nije vjerovao da bi kulminacija mogla biti ovako surova.

“Samo što su se vratili iz teretane. Vidjela sam sa balkona kako parkiraju auto i spremala sam se da im otključam stan kada sam čula pucnjavu”, kaže supruga jednog od ranjene bh. braće, koja je prva pozvala policiju i hitnu pomoć.

@crnahronikainfoNakon pucnjave u centru Beča, ranjena tri Bosanca. U Beču se večeras dogodila pucnjava u kojoj su četiri osobe ranjene, saopštila je austrijska policija, dok tamošnji mediji navode da je policija privela četvoricu osumnjičenih državljana iz Austrije piše Crna-Hronika. – Pucnjava se dogodila u gradskoj četvrti Floridsdorf – saopštila je bečka policija na Twitteru. Policija je navela da su četiri osobe upucane na ulici, a da su naoružani napadači pobjegli automobilima. Austrijski javni servis ORF objavio je da je policija kasnije zaplijenila dva automobila i uhapsila četvoricu osumnjičenih. Suprotno prvim informacijama iz policije, ne radi se o Bosancima, već o četvorici Austrijanaca sjevernomakedonskih korijena, rekao je za wien.ORF.at portparol Markus Dittrich. Tri od četiri žrtve su Bosanci, a jedan muškarac ima iransko državljanstvo. Osumnjičeni su ispitani odmah nakon hapšenja. Prema navodima policije, došlo je do razmjene vatre u Floridusgasse. Ljudi bi trebali izbjegavati to područje, napisala je policija nešto poslije 21 sat na servisu kratkih poruka Twitter (X). Zatečene su četiri osobe sa teškim ubodnim i prostrelnim ranama i ukazana im je prva pomoć, “ali trenutno nema opasnosti po život”, saopšteno je iz policije u 22.44. Kako je saopštila policija, u neposrednom pretresu zaplenjena su dva automobila za bekstvo. Osumnjičeni počinioci brzo su pronađeni kroz automobile. Kuća je locirana i tamo je izvršeno hapšenje, rekao je Ditrih za ORF Beč. Policija nije objavila informacije o mogućem motivu napada.♬ original sound – CRNA Hronika

Kako prenosi Heute, jedna od bh. braće je pokušao da pobjegne, ali ga je, ipak, stigao metak.

Napadači su već bili pobjegli sa lica mjesta, ali su lišeni slobode u roku od 90 minuta.

“I dan prije je došlo do svađe, ali na tome se završilo”, rekao je jedan od rođaka.

(VIDEO) Nakon pucnjave u centru Beča, ranjena tri Bosanca

Okupljeni dodaju da je nakon pucnjave, glavni osumnjičeni (54) nazvao oca upucanih mladića. Inače, osumnjičeni je navodno dobrostojeći građevinski preduzimač, ali je zbog više krivičnih djela, austrijska policija ga vrlo dobro zna. Porijeklom je iz Sjeverne Makedonije, ali ima i austrijski pasoš.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija