(VIDEO) Nakon pucnjave u centru Beča, ranjena tri Bosanca

(VIDEO) Nakon pucnjave u centru Beča, ranjena tri Bosanca


U Beču se večeras dogodila pucnjava u kojoj su četiri osobe ranjene, saopštila je austrijska policija, dok tamošnji mediji navode da je policija privela četvoricu osumnjičenih državljana iz Austrije piše Crna-Hronika.

– Pucnjava se dogodila u gradskoj četvrti Floridsdorf – saopštila je bečka policija na Twitteru.

Policija je navela da su četiri osobe upucane na ulici, a da su naoružani napadači pobjegli automobilima. Austrijski javni servis ORF objavio je da je policija kasnije zaplijenila dva automobila i uhapsila četvoricu osumnjičenih.

Suprotno prvim informacijama iz policije, ne radi se o Bosancima, već o četvorici Austrijanaca sjevernomakedonskih korijena, rekao je za wien.ORF.at portparol Markus Dittrich. Tri od četiri žrtve su Bosanci, a jedan muškarac ima iransko državljanstvo. Osumnjičeni su ispitani odmah nakon hapšenja.

Prema navodima policije, došlo je do razmjene vatre u Floridusgasse. Ljudi bi trebali izbjegavati to područje, napisala je policija nešto poslije 21 sat na servisu kratkih poruka Twitter (X). Zatečene su četiri osobe sa teškim ubodnim i prostrelnim ranama i ukazana im je prva pomoć, “ali trenutno nema opasnosti po život”, saopšteno je iz policije u 22.44.

Kako je saopštila policija, u neposrednom pretresu zaplenjena su dva automobila za bekstvo. Osumnjičeni počinioci brzo su pronađeni kroz automobile. Kuća je locirana i tamo je izvršeno hapšenje, rekao je Ditrih za ORF Beč.

Policija nije objavila informacije o mogućem motivu napada.

https://www.tiktok.com/@crnahronikainfo/video/7287457366059093253?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7241465432601937414


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija