Predsjednik HDZ-a Dragan Čović podržao Izrael: Nadam se brzom uspostavljanju mira

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović osvrnuo se na dešavanja u Izraelu te je poručio kako se nada da će vrlo brzo biti uspostavljen mir.

Čović je na zvaničnom profilu na društvenoj mreži X objavio fotografiju sa jednog od ranijih susreta sa aktuelnim premijerom Izraela Benjaminon Netanyahuom te je iskoristio priliku da komentira dešavanja na području Izraela.

“Užasne slike napada na Izrael. Izražavam iskreno saučešće za svaku žrtvu i razaranja koja su se dogodila. Nadam se brzom uspostavljanju mira”, poručio je Čović.

Povodom situacije u Izraelu oglasili su se i drugi zvaničnici HDZ-a, a među onima koji su se osvrnuli na dešavanja bila je i predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto.

“Nedvosmisleno osuđujem nepravedan i brutalan napad Hamasa na Izrael i njegove građane. Čvrsto stojimo uz Izrael u ovim teškim trenucima”, napisala je Krišto.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79