Bećareviću hitno otkazali gostovanje na TVSA jer više nije ministar. Oni tvrde da to nije tačno

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Almir Bečarević imao je zakazano gostovanje na TVSA sutra u devet sati, ali mu je gostovanje otkazano nakon što je premijer KS Nihad Uk obavijestio javnost da je podnio ostavku.

Gostovanje je bilo planirano kod voditeljice jutarnjeg programa Amele Hubjer-Hatić.

Ovom ministru je otkazano gostovanje na TVSA pod izgovorom, kako navodi, da više nije ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

– Ja ne znam da li to sada TVSA tumači zakone i otkazuje gostovanje, iako je po zakonu ministar na funkciji sve dok Skupština KS ne izabere nove ministre.

Predviđene teme za razgovor nisu bile političke nego rad Ministarstva na čijem sam čelu i ovo je još jedan dokaz onoga što govorim, a to je da “nevidljive ruke” upravljaju Kantonom Sarajevo i bojkotuju vas čak i kad želite prezentovati pozitivne aktivnosti u radu ove vlade.

Zahvaljujem se na korektnoj saradnji novinarima u TVSA, a onima koji upravljaju iz sjene ovom televizijom, neka je na čast i na sramotu.

Da li to TVSA ne dozvoljava da građani KS saznaju istinu o ovoj ostavci? Ako ovo nije tačno, javno tražim sat vremena na TVSA – naveo je Bečarević.

Uprava Televizije Sarajevo uputila je demantij na tvrdnje ministra komunalne privrede Kantona Sarajevo Almira Bečarevića koje je iznio na račun ove televizije. Demant prenosimo u cjelosti.

– Nakon što se u pojedinim medijima oglasio ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Almir Bečarević iznijevši optužbe na račun Televizije Sarajevo da mu je otkazano gostovanje u Sarajevskom jutru planirano za 10. oktobar zbog toga što više nije ministar, informišemo vas da je gostovanje ministra Bečarevića otkazano zbog toga što je danas 09. oktobra bio gost u istoj emisiji Sarajevsko jutro, na linku kod kolegice Vanje Semić u terminu od 8.30.

Napominjemo da je programski potpuno neopravdano gostovanje istog sagovornika dva dana zaredom u istoj emisji i o istoj temi. To je bio razlog otkazivanja gostovanja ministra Bečarevića koji je, uzgred, bio vrlo čest gost ne samo u Sarajevskom jutru nego i u drugim emisijama TVSA – naveli su.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79