Bećirović osudio napad na Čengića: Neka se pronađu i sankcionišu počinitelji

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović pružio je podršku načelniku Općine Stari Grad Sarajevo Irfanu Čengiću nakon što je bačena eksplozivna naprava na njegovu kuću i pozvao nadležne institucije da što prije rasvijetle ovaj kriminalni akt.

“Najoštrije osuđujem ovaj kriminalni akt. Nedopustiv je svaki vid pritiska ili napada na bilo kojeg građanina, uključujući i izabrane dužnosnike i članove njihovih porodica. Ovakav vid nasilja, između ostalog, predstavlja brutalan pokušaj zastrašivanja načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Irfana Čengića.

Pravo na slobodno političko djelovanje je jedan od temelja svake demokratije i mora se garantovati izabranim predstavnicima građana Bosne i Hercegovine.

Pozivam nadležne organe da preduzmu sve zakonom propisane mjere da što prije rasvijetle ovaj gnusni čin, pronađu i sankcionišu počinitelje”, naveo je u saopćenju Bećirović.

Podsjetimo, rano jutros je na kuću Irfana Čengića bačena bomba, a prije četiri dana je bomba bačena vijećniku Vedadu Deljkoviću.

Policija sumnja na neke od vlasnika parkinga, a više možete pročitati u linku ispod.

Ko baca bombe Čengiću i Deljkoviću? Policija sumnja na vlasnike parkinga

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79