Belmin iz Zenice optužen da je preko interneta prodavao ilegalno uvezene medikamente

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Belmina Mašića (1997) iz Zenice, kojom ga tereti za nedopuštenu trgovinu.

On se tereti da je, od polovine do kraja 2021. godine, putem internet oglasnika oglašavao prodaju medikamenata, koji nisu upisani u registar medicinskih sredstava Bosne i Hercegovine u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH, a koje je nabavljao i uvozio u Bosnu i Hercegovinu ilegalnim putem i bez dozvole nadležnih organa.

Prema prikupljenim dokazima, optuženi je ugovarao prodaju, te u više navrata, vršio prodaju medikamenata, a pretresom njegove kuće i vozila koja je koristio, također je pronađena i zaplijenjena veća količina medikamenata bez potrebne dokumentacije.

Optuženi se tereti da je, u više navrata neovlašteno prodavao predmete čiji je promet zabranjen propisima Bosne i Hercegovine, čime je počinio krivično djelo nedopuštena trgovina.

Navode optužbe, Tužilaštvo će dokazivati pozivanjem sedam svjedoka, jednog stručnog vještaka, kao i prilaganjem više od 50 dokaznih materijala.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79