Potresni video iz KCUS-a: “Otac sam troje djece. Preživio sam dva teška srčana udara. Ja srce ne mogu da dobijem”

Potresni video iz KCUS-a: “Otac sam troje djece. Preživio sam dva teška srčana udara. Ja srce ne mogu da dobijem”


U redakciju našeg portala stigao je apel za pomoć 34-godišnjeg oca troje malodobne djece iz Sarajeva Ramiza Javoraša.

Kako nam je napisao, u sedmom mjesecu prošle godine doživio je srčani udar prilikom čega mu je znatno pogoršano zdravlje. Sa dva ugrađena stenta za život i zdravlje srca Ramiz je primoran obratiti se javnosti za pomoć.

Sada je doživio novi.

Ja srce ne mogu da dobijem. Uz pomoć građana i njihove pomoći, ugrađen mi je ICD defibrilator, jer država to nije htjela da plati. To su mi morali ugraditi, jer sam preživio kliničku smrt, da me čuva u životu, dok se ne bi našlo neko rješenje. Međutim, rješenja nema – rekao je Javoraš

Ramiz iz Sarajeva ima troje djece i primanja od 246KM. Teško je bolestan. Srce mu se gasi

 

https://www.tiktok.com/@crnahronikainfo/video/7239653673972960518?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7234494118985401861

Ramizu Javorašu iz Sarajeva, 34-godišnjem ocu troje maloljetne djece potrebna je pomoć dobrih ljudi. Ramiz je stopostotni invalid i potrebna mu je transplantacija srca, ali novo srce ne može da dobije jer naša država nije članica Međunarodne fondacije Eurotransplant.

Ramiz je prošle godine imao težak srčani udar i tom prilikom su mu ugrađena dva stenta, u tom momentu Ramizovo srce je radilo samo 28 % . Nakon pomenutog zahvata stentovi su se začepili i njegovo stanje se pogoršalo, nekoliko mjeseci trpio je teške bolove i gušenje.

Četiri mjeseca nakon prvog srčanog udara, Ramiz je imao još jedan udar i tom prilikom su mu ljekari pokušali uraditi kateterizaciju srca, ali nisu uspjeli zbog začepljenih stentova te je rad njegovog srca pao na svega 14 % i proglašen je stopostotnim invalidom, odnosno osobom kojoj je potrebna transplantacija srca.

Ramiz je prošle godine preživio kliničku smrt i nakon reanimacije je ustanovljeno da mu je potreban implantabilni kardioverter-defibrilator ( ICD ), koji je koštao 20 000 KM, a koji je Ramiz uz pomoć humanih ljudi uspio obezbijediti. Ovom prilikom, mole se sve osobe koje su u mogućnosti, da Ramizu koji je stopostotni invalid i nije u mogućnosti da radi, pomognu da sebi i svojoj porodici obezbijedi normalan život.

Za sve informacije Ramiza možete kontaktirati na broj 062-194-555, a uplatu možete izvršiti na Ramizov račun otvoren u BBI Banci broj ŽIRO računa 141 310 1310412 247.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija