Benjamin radi terene za Barcelonu, Inter, Real: Za ovaj novac moglo se bolje uraditi terene u BiH

Benjamin Imamović, diplomirani je inžinjer poljoprivrede stručnjak je za fudbalske travnjake danonoćno je boravio na Stadionu Grbavica 2018. godine kada je tu postavljao novi teren.

FK Željezničar prepoznao je tada njegov talenat, pa je kasnije Imamović postavljen za voditelja održavanja terena u FK Željezničar. Ubrzo nakon toga, njegov kvalitet prepoznat je i van granica Bosne i Hercegovine, pa danas radi za britansku kompaniju koja radi za velikane evropskog fudbala kao što je Real Madrid, Barcelona, Chelsea i Inter.

“Mislim da su moja želja i strast za ovom vrstom posla nekako trasirali moj put. Naravno, uz veliku posvećenost te odricanje i upornost dobio sam priliku da budem dio tima najbolje kompanije na svijetu kada su u pitanju izgradnja i održavanje nogometnih terena – SIS Pitches”, kazao je Imamović za Reprezentacija.ba, te se osvrnuo na ogromnu podršku roditellja.

Tokom razgovora prisjetio se i dana provedenih na Grbavici i rekonstrukcije stadiona na kojem je bazirao svoj diplomski rad.

“Sami radovi su odrađeni korektno i nema nekih većih zamjerki. Istini za volju, materijali korišteni za zonu korijena, odnosno pijesak nije najvišeg kvaliteta.

Nešto slično gledamo na stadionu Koševo ovih dana, koliko mogu upratiti iz medija i saznati od meni bliskih ljudi. Grijači koji su postavljeni na Stadionu Grbavica nisu adekvatni iz razloga što je njihovo korištenje izuzetno skupo. Zaista rješenje koje je nelogično za stadione sa limitiranim budžetima, i po meni predstavlja potpuni promašaj”, dodao je bivši uposlenik FK Željezničara.

Između ostalog, tokom razgovara Benjamin Imamović se osvrnuo i na preporuke za klubove Premijer lige BiH, te je kazao da je održavanje terena u našoj državi teže s obzirom na klimatske promjene na prostoru Bosne i Hercegovine.

“Ukoliko se u održavanje istih ne ulože neophodna sredstva, kako u mehanizaciju i ostale materijale tako i u obuku i trening uposlenika, mislim da ćemo se suočiti sa istim problemima kao i prije njihove rekonstrukcije.

To su teme koje sam zaista isticao prilikom seminara održanom na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu prije nekoliko godina, sa kolegama iz Slovenije, Hrvatske i Engleske”, zaključio je Imamović.

Cijeli razgovor možete pronaći OVDJE.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79