Benjamina Karić posjetila Enisu Klepo: Radila je za platu od 700 KM, apelujem da se zlotvor procesuira

Večeras će se u Jablanici održati mirni protesti podrške Enisi Klepo, djevojci koju je pretukao Amir Džafić, bahati gazda samo zato što je tražila svoju pošteno zarađenu platu.

Protesti počinju u 18:00 sati u ulici Doljanka.

Dolazak su najavili građani Jablanice, Konjica, Sarajeva, Mostara, kao i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, koja je danas posjetilo Enisu Klepo.

Radnica Enisa Klepa tužila gazdu Amira koji ju je teško pretukao

Karić je u objavi na Facebooku apelovala da se Džafić procesuira, a da se Enisi pronađe posao u njenoj struci.

Njenu objavu prenosimo u cjelosti.

“Enisa Klepo je naše dijete. Dijete Jablanice, dijete Sarajeva, dijete časnih roditelja i svakog poštenog čovjeka Bosne i Hercegovine.

Ima 28 godina, diplomirala je na Pravnom fakultetu. Radila je na recepciji hotela Jablanica, za platu od 700 KM.

Kada je trebala biti isplaćena za svoj rad, brutalno je pretučena od strane vlasnika hotela.

Enisa je heroina. Uprkos povredama smogla je snage pozvati svoje roditelje i policiju. Svojom hrabrošću pomogla je i drugim ženama koje trpe bilo kakvu vrstu nasilja da dignu svoj glas.

Sada svi mi imamo zadatak, heroini Enisi dati priliku da radi u svojoj struci. Enisa i mnogi njeni vršnjaci to zaslužuju.

Zlotvor koji je pretukao ne zaslužuje niti jedno slovo prostora. Molim i apelujem na nadležne organe da ga procesuiraju.

Dok se vraćam u Sarajevo, mislim na riječi Enisinog oca koji kaže.. “pazili smo, odgajali, školovali dijete.. naučili je da časno i pošteno radi.. da bi je neko maltretirao i prebijao..”

Ljudi, dignimo glas, na Enisinom mjestu sutra može biti bilo ko od nas”, napisala ja gradonačelnica Karić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79