Pumpe u FBiH počele usklađivati cijene goriva sa “Bingo Petrolom”: Da li je bh. trgovački gigant prijetnja naftašima?

Pumpe u FBiH počele usklađivati cijene goriva sa “Bingo Petrolom”: Da li je bh. trgovački gigant prijetnja naftašima?


Vijest da je Bingo otvorio prvu benzinsku pumpu, prošle godine u oktobru odjeknula je kao bomba u medijima.

Kompanija Bingo napravila je svoj prodor i na tržište naftnim derivatima, a prvu benzinsku pumpu otvorili su u prigradskom dijelu Tuzle piše Crna-Hronika

Sve to ne bi čudilo i zaintigriralo toliko javnost, da gorivo na ovoj pumpi nije dosta jeftinije nego na ostalim.

Na samo da su otvaranje i prodor u naftni sektor privukli pažnju, nego i odluka Regulatorne komisije za energiju (FERK).

Između ostalog, doneseno je rješenje po prijedlogu dozvole za rad (licence) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om podnositelja zahtjeva “Bingo Petrol“ d.o.o. Tuzla.

Još jedna pumpa krenula sa niskim cijenama goriva zbog Binga: I kod njih jeftinije gorivo nego inače

Ovom dozvolom Bingo je dobio mogućnost širenja naftnog biznisa, jer će imati dozvolu za trgovinu na veliko naftnim derivatima.

Naftni biznis i dalje je veoma unosan, a prošle godine kompanije iz ovog sektora ostvarile su rekordne prihode zbog velikog rasta cijena nafte.

Naime, sada se postavlja pitanje šta to znači za kompanije koje se bave naftnim derivatima, a posebno za one koji su lideri u svom poslu?

Bingo je lanac trgovina koji zapošljava više od 8.000 ljudi, ali nisu se zaustavili na trgovini, naftno polje također je interesantno vlasniku Senadu Džabiću.

Jasno je da on druge ne doživljava kao neku veliku konkurenciju, ali šta je sa drugom stranom ostaje da vidimo.

Ostaje da se vidi u kojem obimu će Bingo razvijati svoju prodajnu mrežu kada je riječ o naftnim derivatima, odnosno svoju mrežu benzinskih stanica i da li će širiti na druge gradove.

Bingo je poznat po niskim cijenama, pa bi i u ovom slučaju građani sasvim sigurno profitirali od širenja lanca pumpi Bingo Petrola.

Također, posljednih dana zabilježen je i pad cijena na nekim drugim pumpama, čak su pojedinci odlučili da uskalde cijenu sa onima koje se nalaze na ploči “Bingo Petrol” pumpe.

Inače, kompanija Bingo svoje širenje postiže izuzetno brzo, a od osnivanja 1993. godine ostvarila je veliki uspjeh u primarnoj djelatnosti- trgovini.

U sklopu grupacije imaju i nekoliko drugih djelatnosti i industrija, poput industrije deterdženata i proizvoda za domaćinstvo, proizvodnje flipsa, chipsa i drugih grickalica te jaja, uzgoja brojler pilića, proizvodnje tjestenine, začina i juha, tekstilne i industrije namještaja, proizvodnje papirne konfekcije, pivare, proizvodnje šljunka te proizvodnje i korištenja obnovljivih izvora energije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija